Share
Statistică 15 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!1687 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 15 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!1687 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci prinde contur în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 1.687 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri crescând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 3,25 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu).

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 673 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 4,69 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori (scenariul roșu), tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 70 UAT-uri mai exact din total, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 15, și se află peste pragul de 4 la mie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află cinci comune, respectiv Bicaz, Băița de sub Codru, Groși, Cernești și Cicârlău. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 15 ianuarie 2 UAT-uri cu incidența mai mare de 8 sau egal, 1 UAT cu incidența mai mare de 7 sau egal, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 6 sau egală, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 5 sau egală, 7 UAT-uri cu incidența mai mare de 4 sau egal, 8 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 sau egal, 12 UAT-uri cu incidența mai mare de 2 sau egal și 11 UAT-uri cu incidența mai mare de 1 sau egal, restul sunt sub 1.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci a început acum în ianuarie, dacă este să judecăm după cifre. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 10.000 cazuri într-o zi. Azi, 15 ianuarie, s-au înregistrat 10.062 noi cazuri, din care 310 în Maramureș (ieri, 317 în Maramureș, arată raportarea oficială pe țară emisă de Grupul de Comunicare Strategică, adică recordul pandemiei). S-au raportat și 32 decese. În spitale sunt 3.418 persoane, din care 455 la ATI. Din pacienții de la ATI, 43 au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 229 sunt minori, 220 pe secții și 9 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din fericire, nu s-a înregistrat încă alt deces în județul nostru, conform raportării Grupului de Comunicare Strategică.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹34179 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹310 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4430 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹72 pacienți internați în spital;
🔹6 pacienți internați la ATI, trei pacienți sunt intubați;
🔹10976 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1631 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹105109 teste efectuate până în prezent;
🔹1615 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1611 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu