Share
Statistică 14 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!1452 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Statistică 14 ianuarie România: În județul Maramureș evidență nouă a cazurilor cu noul coronavirus!1452 în interval de 2 săptămâni! Vezi tabelul pe localități!

Valul cinci prinde contur în județul Maramureș și toată țara așa cum vedem cu fiecare statistică zilnică. Tocmai de aceea trebuie să fim cât mai pregătiți pentru a evita cazurile complicate.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 1.452 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, numărul de cazuri crescând de la săptămână la săptămână. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 2,8 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 597 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 4,16 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, tendința fiind de creștere.

În Maramureș s-au confirmat cazuri în majoritatea celor 76 unități administrativ teritoriale (UAT-uri), în 66 UAT-uri mai exact din total, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 17, și se află peste pragul de 4 la mie. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află cinci comune, respectiv Bicaz, Băița de sub Codru, Fărcașa, Cicârlău și Dumbrăvița. Toți indicii sunt în creștere evidentă așadar. Avem în 14 ianuarie 1 UAT cu incidența mai mare de 8 sau egal, 2 UAT-uri cu incidența mai mare de 6 sau egală, 5 UAT-uri cu incidența mai mare de 5 sau egală, 9 UAT-uri cu incidența mai mare de 4 sau egal,  6 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 sau egal, 9 UAT-uri cu incidența mai mare de 2 sau egal și 16 UAT-uri cu incidența mai mare de 1 sau egal, restul sunt sub 1.

Valul patru a debutat în Maramureș în septembrie, a avut un vârf la mijlocul lunii octombrie, după care, în urma unei perioade de platou, numărul cazurilor a început să scadă. Valul cinci a început acum în ianuarie, dacă este să judecăm după cifre. La nivel național s-a depășit din nou pragul de 9.000 cazuri într-o zi. Azi, 14 ianuarie, s-au înregistrat 9.884 noi cazuri, din care 317 în Maramureș (ieri, 374 în Maramureș, arată raportarea oficială pe țară emisă de Grupul de Comunicare Strategică, adică recordul pandemiei). S-au raportat și 30 decese. În spitale sunt 3.490 persoane, din care 456 la ATI. Din pacienții de la ATI, 49 au certificat care atestă vaccinarea. Din cei internați, 220 sunt minori, 210 pe secții și 10 la ATI. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși am putea avea presiune uriașă pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar.

Din păcate, s-au înregistrat alte încă 2 decese. Este vorba despre o femeie din categoria de vârstă 60-69 ani, care a prezentat comorbidități și care a fost nevaccinată și o femeie din categoria de vârstă 70-79 ani, care a prezentat comorbidități și care a fost vaccinată.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹33869 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹317 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4429 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹77 pacienți internați în spital;
🔹5 pacienți internați la ATI, trei pacienți sunt intubați;
🔹10864 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1657 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹104863 teste efectuate până în prezent;
🔹1375 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹1611 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️ Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu