Share
Se recrutează rezerviști voluntari; Maramureșenii interesați trebuie să se prezinte la Centrul Militar Județean pentru înscriere

Se recrutează rezerviști voluntari; Maramureșenii interesați trebuie să se prezinte la Centrul Militar Județean pentru înscriere

Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari. În perioada 20 mai – 28 iunie se desfășoară procesul de recrutare a rezerviștilor voluntari în Armata României pentru încadrarea pe funcții de ofițeri, maiștri militari suofițeri și soldați / gradați rezerviști voluntari.

În anul 2024, la nivel național, sunt disponibile 429 posturi pentru ofițeri, 136 posturi pentru maiștri militari, 847 posturi pentru subofițeri și 3524 posturi pentru soldați / gradați rezerviști voluntari.

Cetățenii cu domiciliul în județul Maramureș care doresc să obțină calitatea de rezervist voluntar trebuie să se prezinte la sediul Centrului Militar Județean Maramureș pentru înscriere.

Pot candida persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani în cazul celor care optează pentru cadre militare rezerviști voluntari, respectiv între 18 și 50 ani pentru categoria soldați și gradați rezerviști voluntari.

La sediul centrului militar, cetăţenii vor completa o cerere de înscriere și vor vor fi consiliaţi în vederea orientării profesionale şi întocmirii dosarului de candidat.

Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

Avantaje:

– posibilitatea continuării carierei în viaţa civilă;

– cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire şi nici la misiuni este de 30 % din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut;

Informaţii suplimentare se pot obţine zilnic (luni-vineri), între orele 08.00–16.00, la CENTRUL MILITAR JUDEŢEAN MARAMUREŞ, Baia Mare, str. Turnului, nr. 1, telefon: 0262 211361 sau 0262 211088, Int. 125, e-mail: recrutare_maramures@mapn.ro, www.facebook.com/cmj.maramures.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu