Share
Spargerea din Baia Mare: O parte din câinii care au fost furați de la Adăpost au fost găsiți! Pe Pirită! Încă doi mai sunt de găsit! (FOTO)

Spargerea din Baia Mare: O parte din câinii care au fost furați de la Adăpost au fost găsiți! Pe Pirită! Încă doi mai sunt de găsit! (FOTO)

Situație incredibilă în Maramureș! Adăpostul de animale din municipiul Baia Mare din îngrijirea unei asociații de specialitate a fost călcat de hoți.

Însă asta se știe deja. Cert este că iubitorii de animale s-au mobilizat foarte repede și au încercat să dea de urma patrupedelor sustrase de persoanele care au pătruns prin efracție în adăpost.

Paul Oșan, fondatorul Asociației Fight For Animals Baia Mare, a relatat cum a decurs operațiunea de recuperare a cățeilor. „Mulți dintre voi știți că în adăpostul public de câini din Baia Mare a avut loc o spargere azi-noapte de unde s-au furat peste 10 câini. Dimineață, la prima oră am sesizat împreună cu colega mea Monika Bohoni autoritățile competente. S-au deplasat la fața locului un echipaj de la Poliție, unul de la Jandarmerie și unul de la Criminalistică.

Imediat după ce s-au verificat toate țarcurile am început să mergem la căutări în zonă, evident, nici urma de ei. Am fost la politie pentru a da declarații și pentru a formula denunțul. La întoarcere m-am ambiționat și am mers singur într-o zonă nu tocmai sigură, numită zonă „Pirită” un loc la periferia orașului, chiar aproape de adăpost! Am recuperat 4 caini, găsiți efectiv legați pe lângă casele Rromilor, nu mă așteptam să fie altfel… La scurt timp a apărut un echipaj al Politie Locale pentru a-mi asigura protecția, mulțumesc Monika-Veronika Bohoni pentru grija, ea fiind prinsa cu campania de sterilizări de peste deal, la mulți km de oras.

Iar spre finalul zilei, ne-a ajutat și o doamna care se ocupa de copii cu probleme din zonă, impreuna cu ea s-a mai recuperat încă 5. Deci mai avem de recuperat 2 caini, speram ca mâine la prima oră sa ii găsim”, mai arată Paul Oșan. Dacă dețineți informații cu privire la animale furate recent din Adăpostul public din Baia Mare, nu ezitați să luați legătură cu administratorii amplasamentului ori direct cu poliția. Este limpede că persoanele care au recurs la asemenea gesturi nu au fost iubitori de animale!…

C.Ț.

Citește și

Caz șocant în Maramureș: Spargere la adăpostul de animale din municipiul Baia Mare! S-au furat două cățelușe și două țarcuri de pui! (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu