Share
Un strigăt de ajutor: O tânără maramureșeancă ne roagă să-i salvăm tatăl. Bărbatul are probleme grave de sănătate. Poți ajuta și tu! (FOTO)

Un strigăt de ajutor: O tânără maramureșeancă ne roagă să-i salvăm tatăl. Bărbatul are probleme grave de sănătate. Poți ajuta și tu! (FOTO)

Atunci când afli că cineva drag este grav bolnav simți că cerul se prăbușește peste tine. Apoi încerci să te ții tare și să găsești soluții pentru a-l salva sau măcar pentru a-l mai ține alături o perioadă.

Azi vă prezentăm povestea tristă a unei familii din Maramureș. Din Bozânta Mare mai exact. Capul familiei – Gheorghe Mare – are grave probleme de sănătate de o perioadă. Fiica acestuia, Daiana Mare, ne povestește cum a început totul, cum a evoluat boala și ne roagă să-l ajutăm. Orice ajutor este binevenit și poate salva o viață!

„Mă îndrept spre voi cu o rugăminte. Tatăl meu în vârsta de 53 de ani suferă de cancer stadiul IV A – Carcinom scuamos al cavității bucale. Totul a început în 2019, când i se formase o rană sub limbă, care nu se vindeca. După o vizită la ORL, i s-a recomandat o biopsie, în urma căreia am primit cumplita veste – cancer. Au urmat analize și un tratament de chimioterapie timp de o săptămâna, care însă i-a fost aproape fatal. Chiar dacă a fost la un pas de moarte, noi am fost alături de el și i-am dat puterea de care avea nevoie să se pună din nou pe picioare.

2020 a adus pandemia, ceea ce a îngreunat situația. Starea lui era oricum destul de instabilă, iar medicii nu dădeau semne că ar putea să mai intervină, depistând că tata ar avea metastază la plămâni. După multe drumuri zadarnice la nenumărați medici din Baia Mare și Cluj, neprimind ajutorul de care aveam atâta nevoie, am hotărât să ne punem baza în tratamente naturiste. Tot anul 2020 a venit cu o altă lovitură – amputarea piciorului drept, din cauza unei artere înfundate. La finalul anului, speranța ne-a fost redată de o echipă de medici de la București. Timp de două luni tata a făcut atât tratament de chimioterapie, cât și radioterapie, care a dat rezultate foarte bune. În urma acestor tratamente slabise mult, ajungând la 47 kilograme.

3 luni mai târziu a început să-și revină, să se plimbe, să mănânce normal, pentru că până atunci îl alimentam printr-un tub de alimentație gastrică. Zâmbea din nou, fapt care ne bucura pe toți. Alte 3 luni mai târziu, durerile au început să revină, iar in urma unui PET-CT, am aflat că a mai rămas o tumoră de 4cm pe limbă. Ulterior am fost la Cluj să ne interesăm de operație, acolo însa ni s-a spus că ar trebui să-i scoată limba cu totul și ne-au recomandat să nu facem operația. În urma unui consult la București, am aflat că operația ar fi singura șansă de scăpare, iar dacă aceasta nu este posibilă, atunci ar fi nevoit să urmeze un tratament oncologic paleativ, ceea ce ne îngrijora. Am început disperați să întoarcem internetul pe toate părțile, să găsim o alta soluție, care să nu-i pună viața în pericol și care să-l mai țină câțiva ani lângă noi. Am reușit să găsim un alt medic din Cluj, de la o clinica privată, care a readus speranța în viețile noastre, spunând că este posibilă o operație. Aceasta implică: 1. Înlăturarea a 3 sferturi din mandibulă și înlocuirea acesteia cu o tijă din titan și ulterior îmbrăcarea tijei cu piele. 2. Amputarea unei parți ale limbii și reconstrucția acesteia din mușchii pectorali.

Ajungând să discutăm despre costurile operației, am aflat că suma s-ar ridica la aproximativ 20.000€, ceea ce este peste posibiliatea noastra materială. De aceea va rog din suflet să mă ajutați să-mi salvez tatăl. Va mulțumesc pentru susținere și ajutor!” – povestește Daiana Mare.

Haideți să facem o faptă bună! Acum suntem bine, însă nu se știe niciodată ce ne rezervă ziua de mâine.  Donațiile se pot face în următoarele conturi:

Titular: IULIANA MARE
IBAN: RO21RZBR0000010022778576
Valuta: Lei
Nume banca: Raiffeisen Bank

Titular: DAIANA MARE
IBAN: RO47RZBR0000060021037974
Valuta: EUR
Nume banca: Raiffeisen Bank
Revolut: 0747855469 / @daianarogf

L.C.H., C.Ț.

Foto – arhiva familiei Mare

Aniversare alaturi de familie
Aniversare alaturi de familie

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu