Share
Reduceri de impozit pentru persoanele ce donează sânge de cel puțin trei ori pe an

Reduceri de impozit pentru persoanele ce donează sânge de cel puțin trei ori pe an

O nouă măsură legilsativă a fost promulgată și vizează persoanele ce donează sânge. Autoritățile locale vor putea stabili acordarea de reduceri la impozitul pe clădirile și la cel pe terenurile deținute de cei ce donează sânge de cel puțin trei ori într-un an, potrivit unei propuneri legislative ce a primit marți acordul președintelui țării.

Proiectul legislativ vizează, de fapt, modificarea Codului fiscal, în sensul introducerii unor beneficii pentru donatorii de sânge. Proiectul mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.
Practic, consiliile locale vor putea hotărî acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire din România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.
Această reducere se va putea cumula cu reducerea de 10% de care beneficiază acum cei ce plătesc anticipat impozitul datorat pentru întregul an. De asemenea, donatorii de sânge ar putea beneficia de reduceri, potrivit viitoarei legi, și în cazul impozitului pe terenuri.
Detaliile, respectiv nivelul reducerii, dar şi documentele justificative necesare dovedirii efectuării numărului minim de donări de sânge, vor fi stabilite în hotărârea de consiliu local prin care se instituie reducerea impozitului (pe clădiri și/ sau pe terenuri).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu