Share
Duplicatul permisului de conducere se va putea obține online

Duplicatul permisului de conducere se va putea obține online

Un proiect de lege prevede ca obținerea unui duplicat al permisului de conducere să se poată face online. Cu alte cuvinte, să nu mai fie nevoie să se deplaseze la serbiciile de permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ci din fața calculatorului să se poată face solicitarea, iar documentul să fie trimis acasă.

Potrivit Codului rutier, „în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autoritățile competente eliberează, după caz, un duplicat a cărui valabilitate nu poate depăși valabilitatea administrativă a documentului înlocuit sau alt permis de conducere”.
Astfel, după cum apare în proiect, cererea pentru eliberarea unui duplicat al permisului de conducere, dar și documentele necesare, vor putea fi transmise „şi prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziția publicului în acest scop pe pagina de internet a Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări”.
Pentru ca tot procesul să poată avea loc de la distanță, vechiul permis de conducere nu va mai trebui predat la autorități, valabilitatea acestuia încetând automat la înregistrarea cererii în sistemul informatic național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate.
Șoferii vor putea, de asemenea, să ceară o dovadă înlocuitpar a permisului, până la eliberarea noului document.

După emitere, permisul de conducere va fi expediat la adresa din România indicată de titular ori va putea fi ridicat de la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor menţionat de solicitant în cerere.

Cererea petur un duplicat nu se va putea face atâta timp cât permisul de conducere a fost reținut de polițiști pentru diverse motive.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu