Share
Copiii din Baia Mare au stins zeci de incendii

Copiii din Baia Mare au stins zeci de incendii

La activitățile ”M.A.I. mai aproape de peste 500 de copii”, organizate azi în zona stadionului ”Viorel Mateianu” de structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) cu ocazia Zilei Copilului, au participat peste 500 de elevi de la școli și licee, dar și copii de la Asociația ASSOC și Asociația Esperando.

Cu mașina (de joacă) în poligon 

Angajații IPJ Maramureș au prezentat activități specifice de prevenire, de legislație rutieră, criminalistică, ordine și siguranță publică și grupa canină. Polițiștii rutieri au pregătit pentru copii un traseu special, de tip poligon, în care și-au testat abilitățile de viitori conducători auto la bordul mașinilor de curse. Micii pietoni au putut să se plimbe în siguranță pe un covor special inscripționat, ca o stradă fermecată dintr-un pentru o c inscripționat special pentru micii pietoni care s-au plimbat în siguranță și orășel magic. Copiii s-au putut fotografiat în postura de cel mai brav polițist, la șablonul cu ținuta de ceremonie a polițiștilor. Conductorii câinilor de urmă au pregătit exerciții de dresaj canin, iar patrupezii Snow, Eda si Vis i-au încântat  cu exerciții demonstrative de urmărire și prindere a persoanelor care au jucat rol de urmăritori.

Clovni haioși și câini dresați

Pompierii militari din cadrul ISU ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș au venit cu autospeciala de intervenție la incendiu, cu autospecială și echipaj de prim-ajutor și voluntari SMURD. În cortul special amenajat, copiii au desenat planșe puse la dispoziție de pompierii militari. Cei mai mulți copii au ales să lichideze incendii, nimerind cu apă ținta care simboliza focarele de flăcări.

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș a prezentat activități specifice jandarmeriei montane (tehnici de supraviețuire în mediul montan, orientarea în natură după indicii din natură, acordarea primului ajutor, pericolele la care se expun în perioada drumețiilor montane etc). Vedetele au fost câinii de serviciu, Obec și Soh, specializați în diferite domenii de intervenție.

Doi clovni de la secția de păpuși a Teatrului Municipali –  plini de energie, haioși, gălăgioși și puși pe șotii –  i-au distrat pe copii.

Lasă un comentariu