Share
Condiții mai bune pentru vârstnici și persoanele cu dizabilități; Trei centre de zi din Maramureș, modernizate

Condiții mai bune pentru vârstnici și persoanele cu dizabilități; Trei centre de zi din Maramureș, modernizate

Ministerul Muncii arată că încă 40 de centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități și persoane vârstnice vor fi finanțate prin PNRR cu 104.127.264 de lei (aproximativ 21 de milioane €) pentru dezvoltarea serviciilor de asistență socială.

Noile proiecte vor duce la îmbunătățirea calității vieții pentru încă 5.600 de beneficiari. Trei dintre proiecte sunt din Maramureș și vizează: modernizarea și dotarea Centrului de Zi ”Sfântul Nicolae” din comuna Recea, modernizarea și dotarea Centrului de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu ”Sfântul Nicolae” din comuna Recea, respectiv Centrul de Servicii de Reabilitare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu – Direcția de Asistență Socială Baia Mare.

Ca urmare a accesării de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a axelor de finanțare prin PNRR, în total, sunt finanțate 105 centre de zi care au componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități, cu o valoare totală de 50.150.000 de euro, și 71 de centre de zi cu componentă de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, cu o valoare totală de 86.000.000 euro. Ca atare, numărul total de beneficiari sprijiniți prin aceste măsuri depășește 11.000 de persoane.

Evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la sediul Guvernului României unde au fost prezenți reprezentanții comunităților locale admise în cadrul apelurilor de proiecte. Beneficiarii eligibili sunt furnizorii publici de servicii sociale, iar în cadrul apelurilor de proiecte au fost încurajate parteneriatele cu furnizorii privați. Scopul întregului demers este îmbunătățirea calității vieții și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități și a vârstnicilor, parte importantă a reformei serviciilor de asistență socială pe care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat-o. Lista integrală este AICI!

C.Ț.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu