Share
Colindăm la Bastionul Măcelarilor. Este cel mai nou concept și eveniment din Maramureș, cu tematică de Crăciun

Colindăm la Bastionul Măcelarilor. Este cel mai nou concept și eveniment din Maramureș, cu tematică de Crăciun

Cunoscuți producători locali și meșteri populari ne așteaptă cu cele mai bune bucate la eveniment. Bucatele sunt produse realizate de ei cu multă dragoste, chiar în gospodăriile proprii. Cete de colindători din cadrul Școlii Populare de Artă Baia Mare, din clasele Canto Popular și Canto Muzică Ușoară, cât și îndrăgitul artist de muzică populară, Alexandru Pop, vor vesti cu bucurie și emoție Nașterea Mântuitorului. Ei ne invită să colindăm la Bastionul Mpcelarilor și să le savurăm bucatele cu care vor răsplăti colinda noastră.

Evenimentul are loc pe datele de 8, 15, 22 și 29 decembrie 2023. De asemenea, pe 5 și 12 ianuarie 2024, pentru a marca și Crăciunul pe rit vechi.

Locul de desfășurare este la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, Piața Izvoarelor, nr. 2, în intervalul orar 17:00 – 20:00.

Colindăm la Bastionul Măcelarilor

„De la an la an, dorim să oferim publicului larg evenimente noi, care să atragă cât mai mulți turiști, dar mai ales să aducem la lumină tradiția, portul popular, gastronomia bogată și bucuria de a fi împreună cu cei dragi, elemente care trebuie păstrate, transmise mai departe generațiilor viitoare, pentru că doar așa putem conserva și promova frumusețea și unicitatea județului nostru. Îndemn toți iubitorii Maramureșului și ai tradițiilor de Crăciun să se alăture nouă, acum, în praznic de sărbătoare”, a declarat Paul Habina, director executiv OMD Maramureș.

Organizatorii sunt Organizația de Management al Destinației Județene (OMD) Maramureș, alături de Consiliul Județean Maramureș, având ca parteneri Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie din Baia Mare. Cu toții ne lansează invitația să colindăm la Bastionul Măcelarilor.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu