Share
Autoturismele fără cheie, cel mai ușor de furat. Cu un dispozitiv cumpărat online, hoții te lasă fără mașină în 20 de secunde

Autoturismele fără cheie, cel mai ușor de furat. Cu un dispozitiv cumpărat online, hoții te lasă fără mașină în 20 de secunde

Tehnologia este tot mai performantă și este menită să ne ajute tot mai mult. Însă din păcate, atunci când face viața mai ușoară celor care o utilizează, ușurează și treaba hoților. O dezvăluire realizată de The Observer, citată de Guardian arată că hoții folosesc un dispozitiv cumpărat online și cu ajutorul lui, în 20 de secunde pot fura orice mașină care pornește fără cheie.

Cercetătorii în domeniul legal și al IT au afirmat că software-ul vehiculelor ar putea fi „subminat” din cauza securității inadecvate.

Iată ce au descoperit jurnaliștii de la The Observer:

– Un dispozitiv disimulat ca o consolă de jocuri – cunoscut sub numele de „emulator” – este exploatat de hoți pentru a fura vehicule în mai puțin de 20 de secunde, imitând cheia electronică. Țintele sunt modelele Hyundai și Kia.

– Echipamentul „inteligent” este de vânzare online cu până la 6000 de euro, permițând hoților să spargă sistemul computerizat al unui vehicul și să programeze o nouă cheie.

Avocatul auto Nick Freeman a declarat: „Industria auto a fost neglijentă deoarece a fost avertizată când această nouă tehnologie începea să apară. Este o situație catastrofală în care oamenii nu își pot asigura mașinile sau se confruntă cu prime de asigurare ridicol de mari.”

Jaguar Land Rover a anunțat o investiție de 10 milioane de lire sterline, în noiembrie anul trecut, pentru a îmbunătăți securitatea modelelor frecvent furate de mașini construite între 2018 și 2022.

Un raport realizat de cercetători în 2011 de Universitatea din California și Universitatea din Washington a avertizat că este posibil să se implementeze un atac asupra software-ului mașinilor moderne, iar hoții vor reuși să deblocheze ușile și să pornească motorul cu mare ușurință.

Societatea Producătorilor și Comercianților Auto (SMMT) neagă faptul că industria a eșuat în ceea ce privește securitatea, dar spune că a fost implicată într-o „luptă” cu infractorii. Mike Hawes, director executiv al SMMT, a declarat: „Producătorii auto introduc în mod continuu noi tehnologii pentru a fi cu un pas înaintea infractorilor. Această investiție a contribuit la reducerea semnificativă a furturilor auto de-a lungul ultimilor 30 de ani.”


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu