Share
Apel umanitar: Un tânăr din Recea, diagnosticat cu o boală gravă, are nevoie de ajutor pentru a putea continua tratamentul

Apel umanitar: Un tânăr din Recea, diagnosticat cu o boală gravă, are nevoie de ajutor pentru a putea continua tratamentul

Un tânăr maramureșean ne roagă să-l ajutăm financiar.

În urmă cu câteva luni a fost diagnosticat cu o boală gravă, a fost operat, iar tratamentul pe care trebuie să-l urmeze este prea costisitor.

Redăm mai jos povestea lui Cosmin:

„Mă numesc Cosmin Darius Buglioș, am 23 de ani, locuiesc în satul Recea din comuna Recea, județul Maramureș. În urmă cu câteva luni, tatăl meu a murit datorită neglijenței unui medic. Din acea noapte, am simțit o durere, în spate, care încet-încet s-a accentuat. Am pus-o pe seama unei nevralgii sau chiar a unei răceli netratate. Am mers la masaje kinetoterapeutice, în speranța că durerea va dispărea.

La 2 luni și jumătate, l-am pierdut și pe unchiul meu, fratele mamei, în urma unei boli nemiloase. Altă durere sufletească!
În decembrie 2022, durerea din spate s-a agravat și am început să am dificultăți la deplasare. Mama m-a programat pentru un RMN, pe care nu am reușit să îl fac atunci, iar peste 3 zile, nu am mai reușit să merg aproape deloc pe picioarele mele.

Mama m-a dus cât de repede la Spitalul Someșan din Baia Mare, să fac RMN-ul, iar după ce am primit CD-ul cu rezultatul, l-am trimis medicului din Cluj, Ștefan Florian, cu care vorbisem în prealabil.

Dânsul ne-a transmis gravitatea situației și ne-a chemat urgent la Cluj pentru operație, diagnosticul fiind “Tumoră osoasă cu celule gigantice”. Ne-a asigurat că va face tot posibilul ca operația să fie o reușită.

Așa și a fost, pentru că în data de 15 decembrie, am fost operat cu succes. Postoperatoriu, ne-a fost recomandată kinetoterapia și o consultație la oncologie, unde ne-a fost sugerat încă un RMN, pentru a ne asigura că întreaga tumoră a fost înlăturată. Ulterior, am contactat un medic specialist, în vederea începerii tratamentului de radioterapie stereotactică, la nivel D4.

După încheierea tratamentului de radioterapie, medicul mi-a sugerat să încep încă un tratament pentru întărirea oaselor, cu o soluție injectabilă numită ”DENOSUMAB”, pentru a reduce șansele reapariției bolii, iar în urma viitoarelor RMN-uri, vom vedea ce se întâmplă mai departe, cum evoluează situația. Medicul specialist va decide cât de lungă va fi perioada în care trebuie să mi se administreze aceste injecții.

Din păcate, Denosumab nu este decontat de către Casa de Asigurări de Sănătate. Trebuie să merg lunar la Cluj pentru analize și pentru administrarea injecției. Costul serului este de 1300 RON, așa cum puteți observa în fotografiile atașate. Pentru că sunt doar cu mama acum, această sumă este suficient de mare încât, având în vedere veniturile noastre limitate, să reprezinte un efort financiar pe care nu ni-l putem permite. Mama este singura care lucrează, întrucât eu urmează să primesc pensie de boală.

Din acest motiv, apelez la ajutorul vostru, la bunăvoința voastră. Vă mulțumesc anticipat celor care vor dori să contribuie! Sănătate tuturor!” – este apelul lansat de Cosmin pe rețelele de socializare.

Donațile pot fi făcute direct în contul afișat mai jos:
NUME TITULAR: COSMIN DARIUS BUGLIOS
IBAN: RO76BTRLRONCRT0517871201
MONEDA : RON


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu