Share
Situație în județul Maramureș: Șofer prins la volan având o alcoolemie foarte mare, de peste 1,70 g/l alcool pur în sânge. Este recidivist! Ce au decis oamenii legii

Situație în județul Maramureș: Șofer prins la volan având o alcoolemie foarte mare, de peste 1,70 g/l alcool pur în sânge. Este recidivist! Ce au decis oamenii legii

Din păcate tot mai des în Maramureș se întâmplă ca unii să se urce la volan după ce au consumat alcool în prealabil. Ei devin automat adevărate pericole publice. Iar cantitatea de alcool este uneori uriașă!

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 08.08.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului U.I., pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, conducerea unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 alin. 1 Cod penal şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal.

La data de 07.08.2021 faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în data de 06.08.2021, în jurul orei 16:00, inculpatul U.I. a condus pe raza localităţii Buciumi un autoturism neînmatriculat, fără să deţină permis de conducere, pentru nici o categorie de vehicule şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală (1,76 g/l alcool pur în sânge – proba I recoltată la ora 17:15; 1,71 g/l alcool pur în sânge – proba a II a recoltată la ora 18:15).

Inculpatul este recidivist, suferind o condamnare anterioară pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier. La data de 08.08.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului U.I pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai arată reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu