Share
Situație: Decizia de ieșire din carantină a comunei Șișești, luată „la limită”. Măști de protecție, distribuite la bisericile din fiecare sat

Situație: Decizia de ieșire din carantină a comunei Șișești, luată „la limită”. Măști de protecție, distribuite la bisericile din fiecare sat

Comuna Șișești a ieșit astăzi, 19 martie, din carantina zonală, documentele fiind semnate de șeful DSU, Raed Arafat. Însă, autoritățile atrag atenția că situația nu este una roz deloc. 

Reprezentanții administrației locale atrag atenția că o creștere ulterioară a numărului de cazuri de COVID-19 și, implicit, a incidenței acestora la mia de locuitori, ar putea conduce la o nouă carantinare.

„Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și a Instituției Prefectului ne-au transmis că decizia de ieșire din carantină a fost luată la limită deoarece cazurile de infectare din comuna noastră nu au scăzut foarte mult. In continuare s-au înregistrat multe cazuri noi de îmbolnăviri și pacienți care au necesitat spitalizare, unii în stare foarte gravă”, a spus Ioan Mircea Tentiș, primarul comunei Șișești.

„Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să purtați masca de protecție atunci când sunteți nevoiți să vă deplasați în locuri aglomerate! De asemenea, vă rugăm să respectați și celelalte norme de protecție! Începând de duminică, 21 martie 2021, la bisericile din fiecare sat, se vor distribui, cu ajutorul preoților, măști de protecție pentru locuitorii comunei noastre. Medicii de familie ne-au informat că, în momentul de față, virusul este foarte contagios. Dacă un membru al familiei contactează virusul, în scurt timp, toți membrii familiei se infectează. Vă rugăm să fiți precauți și să respectați regulile impuse de autorități pentru ca numărul de infectări să scadă, evitând astfel o nouă carantinare a comunei”, a mai arătat Ioan Mircea Tentiș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu