Share
Situația în Maramureș: Creștere serioasă a cuantumului sancțiunilor în județ, înainte de finalul stării de urgență; Verificări la societăți comerciale și PFA-uri

Situația în Maramureș: Creștere serioasă a cuantumului sancțiunilor în județ, înainte de finalul stării de urgență; Verificări la societăți comerciale și PFA-uri

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au executat în sistem integrat 49 de misiuni pe raza județului, au informat autoritățile maramureșene.

Cele 142 de efective au fost angrenate în misiuni pentru paza locațiilor de carantinare, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, în acțiuni de combatere a criminalității economice, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

„Au fost utilizate 45 mijloace de mobilitate pentru executarea. Au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată din punctele de trecere a frontierei de stat patru persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. Echipajele mixte au procedat la verificarea a peste 230 de persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare. Au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 74040 lei pentru nerespectarea prevederilor legale. S-a procedat la verificarea a peste 90 de societăți comerciale și peste 40 de persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor stabilite prin ordonanțe militare. Pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 5429 lei” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice. De asemenea, este important să avem fiecare dintre noi un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți, să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800.800.358. Reducerea la minimum a riscului de expunere este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei. Persoanele pot beneficia de suport psihologic și sprijin social prin apelarea gratuită a numărului de telefon 0800.070.030 din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00-24.00.

C.Ț.

Lasă un comentariu