Share
Situația acum în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 1392 în 2 săptămâni! Vezi lista pe localități!

Situația acum în Maramureș: În județul nostru creștere nouă a cazurilor cu noul coronavirus! 1392 în 2 săptămâni! Vezi lista pe localități!

Valul patru în România este o realitate dură care trebuie să fie acceptată fie că vrem fie că nu vrem. Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se vede de la săptămână la săptămână, la nivelul țării noastre. Totul e să fie creșterea una mică, însă iată că suntem tot mai departe de acest deziderat.

Pe durata a două săptămâni s-au înregistrat 1.392 cazuri de COVID-19 în județul Maramureș, creșterea fiind evidentă și, după cum se vede, constantă. Numărul a crescut serios în cele mai recente zile. Acest fapt duce județul nostru la o incidență de 2,67 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

Cele mai multe cazuri se înregistrează desigur în reședința de județ, municipiul Baia Mare, întrucât este unitatea administrativ-teritorială cu cei mai mulți locuitori. Vorbim despre 508 cazuri în două săptămâni, incidența ajungând în municipiul Baia Mare la 3,54 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar tendința este de continuă creștere. Creșterea este alarmantă în reședința de județ, cu aproximativ 30-40 noi cazuri pe zi.

Cu toate acestea reședința de județ are o incidență mult mai mică raportată la mia de locuitori față de celelalte unități administrativ-teritoriale (UAT) care au înregistrat cazuri în aceste două săptămâni. În Maramureș s-au confirmat cazuri în 69 UAT-uri, și aici existând o creștere considerabilă, iar municipiul Baia Mare se află pe locul 11. Pe primele cinci locuri în topul incidenței se află patru comune și un oraș, respectiv Bârsana, Giulești, Asuaju de Sus, Călinești, Vișeu de Sus. Avem în 21 septembrie 15 UAT-uri unde sunt instituite măsuri suplimentare de protecție iar aici ne referim la Bârsana și Asuaju de Sus, care sunt carantinate, respectiv încă 13 UAT-uri, Vima Mică, Groși, Copalnic Mănăștur, Seini, Baia Mare, Moisei, Șișești, Vișeu de Jos, Rona de Jos, Ocna Șugatag, Bogdan Vodă, Călinești și Vișeu de Sus, unde incidența este crescută. La cum arată lucrurile putem să ne așteptăm la mai multe situații în intervalul viitor, întrucât tendința este tot de creștere a numărului de cazuri.

Situația tinde să devină chiar îngrijorătoare. Se constată o creștere accentuată. De la 235 cazuri de COVID-19 în două săptămâni câte erau în 4 septembrie, am ajuns în 7 septembrie la 368, în 9 septembrie la 437, în 13 septembrie la 737 cazuri, în 14 septembrie la 813 cazuri, în 15 septembrie, 868 cazuri, în 16 septembrie, 917 cazuri, în 17 septembrie, 1.001 cazuri, în 18 septembrie, 1.097 cazuri, în 19 septembrie, 1.198 cazuri, în 20 septembrie, 1.295 cazuri, iar în 21 septembrie, 1.392 cazuri, în același interval, două săptămâni. Evident că acest lucru se resimte la nivelul municipiului Baia Mare, dar și la nivelul incidenței, atât județeană cât și municipală. Astăzi, 21 septembrie, județul Maramureș se află în continuare în prima jumătate a județelor care bifează noi cazuri, azi locul 9, cu 167 noi cazuri. La capitolul incidență, județul Maramureș se află pe locul 6 în țară. La nivel național, s-a depășit pragul de 6.000 noi cazuri, mai exact 6.789. Așadar se impune în continuare atenție pentru a evita infectarea, întrucât iarăși crește presiunea pe spitale, fapt deloc plăcut pentru sistemul sanitar. Este foarte posibil să fie instituite restricții dacă situația va continua în același ton.

În plus, s-a înregistrat încă șapte alte decese. Este vorba despre un bărbat și o femeie din categoria de vârstă 40-49 de ani, o femeie din categoria de vârstă 60-69 de ani, un bărbat și două femei din categoria de vârstă 70-79 de ani și un bărbat din categoria de vârstă de 80 de ani și peste, cu toții cu comorbidități și niciunul vaccinat.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹22641 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹169 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3923 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹190 pacienți internați în spital;
🔹19 pacienți internați la ATI, din care cinci pacienți sunt intubați;
🔹6776 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1877 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹89515 teste efectuate până în prezent;
🔹1202 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹1140 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.

C.Ț.

 

Lasă un comentariu