Share
Sindicatele din penitenciare spun că vor bloca activitatea din spatele gratiilor

Sindicatele din penitenciare spun că vor bloca activitatea din spatele gratiilor

Sindicaliştii din penitenciare atrag atenţia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu că poliţiştii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacţie a acestuia vizavi de problemele din puşcării, arată acum presa națională.

Acest avertisment aparține Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat, arată digi24.ro. Potrivit sursei citate, penitenciarul Vaslui şi penitenciarul Deva sunt primele închisori în care angajaţii vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea celor două penitenciare la începutul lunii august 2022.

„Birocraţia a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicare întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate, iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată”, a declarat acum preşedintele FSANP, Cosmin Dorobanţu.

Sindicatele din penitenciare consideră că dacă ministrul Cătălin Predoiu s-ar implica direct în găsirea unor soluţii la problemele recurente din închisori, relaţia dintre poliţiştii de penitenciare şi conducerea Ministerului Justiţiei s-ar detensiona. Tensiunile dintre poliţiştii de penitenciare şi ministrul Cătălin Predoiu au apărut pe fondul lipsei de reacţie publică a ministrului justiţiei vizavi de informaţiile apărute în spaţiul public legate de modificarea condiţiilor de pensionare a angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, subliniază FSANP, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu