Share
Simulare de accident feroviar, desfășurată în Maramureș

Simulare de accident feroviar, desfășurată în Maramureș

Joi, 13 iunie, în localitatea Săcel s-a desfășurat un exercițiu de nivel tactic, tip JOINT, arată reprezentanții ISU Maramureș.

Scenariul acestuia a presupus gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident feroviar, urmat de incendiu, în urma căruia au rezultat victime multiple.

Situația a impus activarea Planului Roșu de Intervenție, iar pentru gestionarea optimă a acesteia au fost mobilizați zeci de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș. În sprijin s-au deplasat și echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița-Năsaud.

Au fost prezente echipaje ale Inspectoratului de Poliție Maramureș, ale Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul”, UPU-SMURD, Serviciului Public Salvamont Maramureș, Serviciul de Ambulanță Maramureș, Instituția Prefectului, U.A.T Săcel, Serviciul de Ajutor Maltez Maramureș, Crucea Roșie Română- filiala Maramureș, Colegiul Psihologilor și reprezentanți ai CFR.

”Capabilități numeroase au intervenit simultan pentru cautarea-salvarea și evacuarea victimelor, localizarea și lichidarea incendiului, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor la Punctul Medical Avansat. Echipajele medicale au procedat la evaluarea și triajul victimelor și transportarea lor la spital”, transmit reprezentanții ISU Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu