Share
Și furtuni și căldură, în regiunea Maramureș: Anunțul meteorologilor, cod galben acum valabil, pentru zona montană. Sunt așteptate furtuni!

Și furtuni și căldură, în regiunea Maramureș: Anunțul meteorologilor, cod galben acum valabil, pentru zona montană. Sunt așteptate furtuni!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben valabil pentru regiunea noastră. Sunt așteptate furtuni, mai ales la munte.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval de valabilitate: 10 august, ora 13:00 – 10 august, ora 23:00, arată ANM.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp. Ca o notă importantă, fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat faptul că va actualiza prezentele mesaje.

Ca o precizare vremea se va menține frumoasă în cea mai mare parte a regiunii noastre, cu maxime de la 22 la 27-29 grade, deci relativ călduroasă, cu valori termice resimțite de la 27-29 la 31 grade. Nu vom vorbi însă despre disconfort termic accentuat în regiunea noastră, conform modelelor meteorologice actuale existente.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu