Share
Sezonul dezamăgirilor pe litoralul românesc: Plajele din Mamaia sunt prea largi, apa e plină de alge, Vama „nu mai e ce-a fost”

Sezonul dezamăgirilor pe litoralul românesc: Plajele din Mamaia sunt prea largi, apa e plină de alge, Vama „nu mai e ce-a fost”

Sezonul estival a ajuns la jumătate, iar pe litoral nu se vede aglomerația tradițională din stațiuni. Destinații celebre de la malul mării sunt aproape pustii în timpul săptămânii și se mai animă doar în weekend. Iar coloanele de mașini care se formau pe Autostrada Soarelui par că s-au mutat la frontiera cu Bulgaria, arată digi24.ro.

Nu lipsesc, în schimb, știrile despre tarife exorbitante pentru șezlonguri sau un cearceaf pus pe nisip și imaginile cu note de plată uriașe de la localuri de pe litoral, care devin virale.

În Mamaia, nici măcar jumătate din camerele de hotel nu sunt ocupate. Iar despre Vama Veche, turiștii nemulțumiți au aceeași concluzie ca în fiecare an: „nu mai e ce-a fost”.

Vara lui 2022 trebuia să fie vara marii evadări în turism, după doi ani de pandemie. Turiștii sunt însă nemulțumiți de litoralul românesc și caută alte destinații.

Sunt mulți patroni de hoteluri din Mamaia care spun că în plin sezon, au ocupate doar 40 la sută din camere.

Unul din motive este plaja lărgită. Deși acum oamenilor li se permite să stea pe șezlong aproape de malul mării, barurile și toaletele sunt tot departe, iar turiștii sunt nemulțumiți că au prea mult de mers până acolo.

Meduzele și algele sunt o altă problemă a litoralului românesc. Oamenii se plâng de mirosul urât și acuză autoritățile locale că nu se ocupă de curățenia plajelor.

Cât despre Vama Veche, fostul refugiu al turiștilor boemi, mulți se plâng că „nu mai e ce-a fost”. Prețurile sunt mari, în stațiune au apărut hoteluri de lux, cu piscină, și restaurante cu pretenții, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu