Share
Șezători organizate de Școala Populară de Artă Baia Mare; Invitați sunt meșterii populari Maria Brete și Viorelia Butcure

Șezători organizate de Școala Populară de Artă Baia Mare; Invitați sunt meșterii populari Maria Brete și Viorelia Butcure

Școala Populară de Artă Baia Mare anunță organizarea unor șezători cu meșteri populari.

Mai exact, în zilele de 17 și 24 mai, începând cu ora 17:00, la sediul Școlii (Piața Libertății, nr. 13), profesori din instituțiile de învățământ partenere, elevi ai acestora, dar și cursanți ai Școlii Populare, alături de profesori, vor fi inițiati in tainele meșteșugului popular.

Invitați sunt meșterii populari Maria Brete și Viorelia Butcure.

„Maria Brete, meșter popular o să ne inițieze în coaserea motivelor tradiționale. Cei prezenți vor învăța cusăturile de bază care se folosesc cel mai des pentru modele tradiționale: cusătura în linii drepte, în punct cruce, „musculița”, în chilim.

De asemenea, vor afla mai multe despre semnificațiile motivelor folosite. Dar cel mai important e că vor coase manual cu mânuțele lor și vor trăi o altfel de experiență. Sunt activități recreative dar și educative foarte utile pentru copii.

Alături de Butcure Viorelia, meșter popular, copiii vor confecționa podoabe tradiționale. La atelierele de mărgelit, vor învăța să înșire pe ață, cu acul, mărgele, o tehnică de bază care le dezvoltă creativitatea și îndemănarea. Își vor crea propriile podoabe, brățări cu modele tradiționale și brățări personalizate, cu litere, pe care le vor lua bucuroși acasă.

Vă promitem bună dispoziție, zâmbete și momente marca Școala Populară de Artă Mare”, anunțăorganizatorii.

Citește și

O nouă șezătoare la Școala Populară de Artă din Baia Mare; Meșterul popular Dana Dobrai s-a aflat în mijlocul elevilor


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu