Share
Seul: Ce știm până acum despre tragedia de Halloween. Multe victime erau femei în vârstă de 20 de ani

Seul: Ce știm până acum despre tragedia de Halloween. Multe victime erau femei în vârstă de 20 de ani

Cel puțin 151 de oameni au fost uciși și aproximativ 80 au fost răniți în urma unei busculade care a avut loc pe o străduță îngustă în timpul festivităților de Halloween din Itaewon, un popular cartier din Seul, Coreea de Sud, arată hotnews.ro.

  • Oficialitățile spun că mulțimea s-a aglomerat pe aleea în pantă de lângă hotelul Hamilton, o destinație populară de petreceri din Seul. Potrivit presei locale, busculada ar fi început după ce apăruse un zvon cum că o vedetă locală s-ar afla la un bar din zonă, iar oamenii s-au grăbit acolo să-l întâlnească.
  • Multe dintre victime erau femei în vârstă de 20 de ani, a declarat un oficial al Agenției Naționale de Pompieri, Choi Cheon-sik.
  • Pompierii și martorii au spus că oamenii au erau înghesuiți pe alee, umă la umăr. Când cei din vârful străzii (care era în pantă) s-au împiedicat și au căzut, i-au doborât și pe ceilalți, care la răndul lor au căzut peste cei din fața lor….
  • Aproximativ 100.000 de oameni au umplut străzile din Itaewon pentru cele mai mari festivități de după relaxarea restricțiilor pandemiei de Covid-19. Zeci de baruri și restaurante au fost pline de petrecăreți purtând costume de Halloween
  • Imaginile TV și fotografiile de la fața locului arată lucrătorilor ai serviciilor de urgență dar și pietoni efectuând manevre de resuscitare asupra victimelor care zăceau pe străzi. Cadavrele oamenilor care fuseseră zdrobite sau călcate în picioare erau întinse pe toată strada.
  • Martorii au descrisl scene haotice, polițiștii părând să aibă probleme în menținerea controlului asupra oamenilor. „A fost de cel puțin 10 ori mai aglomerat decât de obicei”, a declarat pentru Reuters Moon Ju-young, în vârstă de 21 de ani.
  • Pe măsură ce autoritățile au început să investigheze cauzele dezastrului, președintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, a declarat o perioadă de doliu național.
  • Aproximativ2.900 de rapoarte de persoane dispărute au fost depuse, a declarat Centrul de servicii comunitare Hannam-dong pentru BBC, mai arată sursa citată în acest articol.

Surse: BBC, Reuters, The Guardian


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu