Share
Serviciile poștale, adaptate persoanelor nevăzătoare din Maramureș

Serviciile poștale, adaptate persoanelor nevăzătoare din Maramureș

Noutate importantă la Oficiul Poștal nr.1 din Baia Mare, situat pe Bulevardul Traian, nr. 1A.

Persoanele cu deficiențe de vedere vor avea la dispoziție un sistem unic de ghidaj către serviciile poștale, respectiv către ghișee.

Acest lucru este posibil în baza sistemului ”Step Hear – ghidul nevăzătorilor în oficiile poștale”, implementat inițial doar într-un oficiu poștal din capitală, dar care acum s-a extins în 46 de oficii poștale din țară.

Step-Hear este o soluție inteligentă care asigură orientarea în spațiul înconjurător pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Având la bază tehnologia Bluetooth și a senzorilor de proximitate, sistemul Step-Hear este capabil să furnizeze informații, în format audio, persoanelor cu deficiențe de vedere, care să îi ajute în explorarea spațiului fizic.

Persoanele cu deficiențe de vedere trebuie să instaleze aplicația Step-Hear. ”În aplicația Step-Hear poți observa care sunt obiectivele accesibilizate cu ajutorul sistemului Step-Hear. Ori de câte ori te vei apropia de un obiectiv de interes accesibilizat Step-Hear, vei primi instrucțiuni pe telefonul mobil privind locul unde te afli și cum poți ajunge la obiectivul respectiv (ex. ușa de acces clădire etc.)”, arată cei care au implementat această aplicație. Aplicația se poate descărca AICI.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu