Share
Se realizează monografia bisericii de lemn „Naşterea Maicii Domnului” din Lăschia

Se realizează monografia bisericii de lemn „Naşterea Maicii Domnului” din Lăschia

Biserica de lemn „Naşterea Maicii Domnului” din Lăschia datează din anul 1868, aceasta figurând pe lista monumentelor istorice.

Este o biserică foarte frumoasă, iar acum se dorește realizarea monografiei sale. Primul pas în acest sens a fost deja făcut.

„Dorim să facem o monografie a Bisericii parohiale din Laschia, la îndemnul Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului. Echipa de lucru este formată din Dr. Dumitrița Daniela Filip de la Muzeul Unirii Alba Iulia, arhitect Laura Zaharia de la Asociația R.O.S.T, prof. dr. Dănuț Filip, prof. dr. Florin Pop de la Facultatea din Baia Mare și preot paroh Bontoș Mădălin. Ieri (n.red – miercuri, 18 aprilie) am făcut primul pas, studierea Hrisovului de sfințire în prezența pc. protopop Florin Stan și pr. secretar protopopesc Mihai Gheduțiu și o parte a consiliului Parohial”, precizează preotul Mădălin Bontoș.

Această lucrare de amploare va fi finalizată în aproximativ doi ani.

Reamintim că în iunie 2023, în micul sat maramureșean a fost pusă piatra de temelie pentru o nouă biserică. Aceasta va purta hramul „Duminica Sfinților Români”.

L.C.H.

Citește și

Sfințirea temeliei noii biserici, în Lăschia, Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu