Share
Se răcește vremea considerabil în tot Maramureșul

Se răcește vremea considerabil în tot Maramureșul

După o perioadă cu vreme mai degrabă caracteristică de vară, se va răci brusc în termometre începând cu 16 aprilie și mai ales din 17 aprilie.

După zile cu 27 grade, maxima va fi în 16 aprilie de până la 20-22 grade. Va crește nebulozitatea și vom avea ploi slabe cantitativ pe arii însemnate, cu precădere în a doua parte a zilei.

În 17 aprilie, ploile sunt pe arii tot mai importante, iar maximele vor fi de jumătate din cât au fost în urmă cu 2-3 zile, de până la 13-14 grade. Cerul se va menține mai mult acoperit, iar în 18 aprilie, vom avea maxime de la 7-9 grade, cu ploi trecătoare. Și minimele vor coborî până în jurul pragului de îngheț.

Așadar, regimul termic va scădea sub mediile multianuale ale acestei perioade. Practic, de la prea cald va fi mai prea rece. Începutul celei de-a treia decade a lunii aprilie va aduce o stabilizare a regimului termic în apropierea normalului perioadei calendaristice, cu maxime de până la 20 grade și minime de până la 7-9 grade. Dar încălzirea se va face treptat, arată estimările de specialitate.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu