Share
Se anunță vreme capricioasă: Cod galben de precipitații și vânt, valabil mâine pentru Maramureș

Se anunță vreme capricioasă: Cod galben de precipitații și vânt, valabil mâine pentru Maramureș

De un episod de vreme capricioasă vom avea parte în Maramureș, în cursul zilei de marți. În acest sens, Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de specialitate.

Aceasta va fi valabilă în intervalul 14 aprilie, ora 06.00 – 14 aprilie, ora 21.00 și vizează aproape toată țara. În cazul județului nostru, mai degrabă sub incindeța ei va intra zona înaltă. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte

În fapt, în dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-70 km/h. Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70-90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

ANM a mai emis o atenționare de cod galben, care, însă, nu vizează Maramureșul, valabilă în intervalul 14 aprilie, ora 21.00 – 15 aprilie, ora 06.00, fenomenul vizat fiind intensificări de vânt. Totuși, meteorologii au atras atenția că, în regiunile vestice, nordice și centrale, se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

În Maramureș, cel mai problematic interval de timp va fi 06.00 – 12.00. Atunci se vor înregistra averse de precipitații. Ele vor fi în funcție de zonă, fie ploi, lapovițe și ninsori, respectiv sub formă de măzăriche. După amiază, aria de precipitații se va restrânge către zona înaltă a județului. Cerul se va curăța de nori în rest, însă va lăsa intensificări de vânt care vor accentua senzația de rece. Valorile termice vor scădea în unele zone sub 0 grade. Vom reveni cu informații!

C.Ț.

Lasă un comentariu