Share
”Scrisoare către tine, pace!”, din Baia Mare

”Scrisoare către tine, pace!”, din Baia Mare

Săptămâna aceasta, s-a desfășurat vernisajul Ediției a III-a a Proiectului Regional „Scrisoare către tine, pace!”.

”Proiectul a fost iniţiat de Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare (dir. prof. Codruța Cozma, dir. adj. prof. Beata Balint) și a prins viață din dorința de a-i învăța pe copii să își creeze pas cu pas un univers propriu, dominat de toleranță și înțelegere, de iubire și de pace, de a-i învăța că pacea lumii vine din pacea interioară.

Și nu a fost nevoie decât de o scânteie ca frumusețea sufletească a copiilor să prindă viață. Astfel, expoziţia de creaţie literară şi artistico-plastică desfășurată la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare a reunit gândurile de pace ale celor 386 de copii din învăţământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și ale elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, proveniți din 28 de județe ale țării noastre, dar și de peste hotare”, arată reprezentanții Școlii ”Nicolae Iorga” Baia Mare.

Partenerii acestei ediții au fost: Inspectoratul Şcolar Județean Maramureş, Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Casa Corpului Didactic Maramureş ,Seminarul Teologic Liceal „Sf. Iosif Mărturisitorul” Baia Mare, Școala Populară de Artă și Asociația Esperando. Coordonatorii activității au fost: dir. prof. Codruța Cozma, dir. adj. prof. Beata Balint, consilier educativ prof. Elena Hendre și prof. înv. primar Diana Tarța, inițiatorul acestui proiect. ”Mulțumim tuturor colegilor care au susținut ideea păcii, îndrumându-i pe copii să simbolizeze pacea așa cum doar ei pot să o facă: într-un mod unic, sincer și creativ”, arată reprezentanții școlii băimărene.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu