Share
Scriitorul maramureșean Toma Gross Rocneanu a împlinit 80 de ani

Scriitorul maramureșean Toma Gross Rocneanu a împlinit 80 de ani

Scriitorul maramureșean Toma Gross Rocneanu a împlinit azi, 18 noiembrie, 80 de ani.

S-a născut în Rodna Veche, județul Bistriţa Năsăud. A absolvit Școala profesională și Școala tehnică de maiștri la Grup școlar minier Baia Mare. Din 31 octombrie 2002, face parte din „Asociaţia Scriitorilor Baia Mare”, din 4 mai 2004 face parte din Clubul epigramiştilor „Spinul”, iar din 2008 este membru al Uniunii Epigramiştilor din România.

A publicat numeroase romane, volume de epigrame, proză scurtă și cărți de specialitate din domeniul tehnic. Este autorul a peste 100 de articole în „De toate pentru noi”, la rubrica „Însemnări de scriitor”, 48 de articole în ziarul „Opinia”, în ziarul „Informația zilei de Maramureș” etc.

Toma Gross Rocneanu participă activ la viaţa culturală a Maramureşului şi s-a dovedit, cât a profesat la un liceu de prestigiu din Baia Mare, unul dintre dascălii emblematici ai judeţului nostru.

„Scriitorul băimărean Toma Gross Rocneanu în cele 8 decenii de viață a avut o activitate didactică de nota 10, dar a și scris de-a lungul timpului peste 50 de volume cu o diversitate literară ce puțini colegi de condei se pot mândri. Temele abordate sunt diverse, de la proză la poezie, monografie, reportaj și până la epigramă. La ceas aniversar îi dorim multă sănătate alături de minunata soție Magda, copiii dumisale și nurori dar și strănepoți”, transmite profesorul și scriitorul Gelu Dragoș.

La mulți ani cu sănătate și din partea noastră!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu