Share
Pentru serviciile digitale utilizate în UE, nu vom mai plăti alte tarife decât abonamentul din țară

Pentru serviciile digitale utilizate în UE, nu vom mai plăti alte tarife decât abonamentul din țară

De la 1 aprilie 2018, europenii pot să acceseze conținutul online la care sunt abonați în țările lor, oriunde s-ar afla în UE, fără costuri suplimentare – informează Margareta Căpâlnean, coordonatorul Centrului Europe Direct Maramureș.

”De la 1 aprilie, oriunde veți călători în UE, veți avea acces la filmele, serialele de televiziune, transmisiunile sportive, jocurile și cărțile electronice preferate, grație serviciilor digitale la care sunteți abonați acasă. Normele se vor aplica în cazul serviciilor cu plată, însă și furnizorii de conținut gratuit pot opta să le aplice. Furnizorii de conținut online vor beneficia, de asemenea, de noile norme. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să achiziționeze licențe pentru alte teritorii în care călătoresc abonații lor. S-a făcut astfel încă un pas real în construirea unei adevărate Pieţe Unice Digitale şi a unei societăţi digitale europene unite – accesibilă tuturor cetăţenilor şi profitabilă”” – se specifică în declarația comună a Comisiei Europene, a Parlamentului European și a Președinției bulgare a Consiliului UE.

Înlăturarea limitării  – în funcție de țară –  a abonamentelor la servicii media și conținuturi digitale pentru europenii care călătoresc vine după eliminarea tarifelor de roaming de care beneficiază consumatorii din întreaga Europă, începând din iunie 2017.

Lasă un comentariu