Share
Săptămâna viitoare avem arșiță: Vremea în aria din Maramureș va fi cu valori caracteristice de vară caniculară! Iată statistica specială în vigoare

Săptămâna viitoare avem arșiță: Vremea în aria din Maramureș va fi cu valori caracteristice de vară caniculară! Iată statistica specială în vigoare

Săptămâna viitoare avem arșiță: Vremea în aria din Maramureș va fi cu valori caracteristice de vară caniculară! Iată statistica specială în vigoare

Vreme caracteristică de vară avem în Maramureș, în viitorul apropiat, asta din câte arată specialiștii în domeniu. Vom avea fluctuații termice specifice, vreme frumoasă și soare, dar și răcoare și ceva ploi.

Fiind acum în iulie, adică a doua lună de vară, ne putem aștepta la perioade cu căldură persistentă, caracterizată prin caniculă în mai multe zile consecutive, însoțită de disconfort termic. Ne apropiem de mijlocul verii, iar tendința de încălzire va fi vizibilă. Avem și perioade mai reci, cu câteva furtuni, dar preponderent va fi cald și soare.

Acum

În 13 iulie am avut și căldură, dar și furtuni trecătoare și maxime de la 22-24 la 27-29 grade. În 14 iulie avem cer de la variabil la mai mult senin, întrucât se va însenina de-a lungul zilei, iar maximele vor fi din nou de la 22-24 la 27-29 grade. Doar local vor fi câteva ploi slabe cantitativ pe arii mici. Minimele vor fi de la 13-14 la 19-20 grade, iar cerul va fi de la variabil la mai mult senin. În 15 iulie, valorile termice vor fi similare, maxime de la 22-24 la 27-29 grade și minime de la 13-14 la 19-20 grade, iar cerul de la variabil la mai mult senin. În 16 iulie, vom avea maxime de la 27-29 la 31-34 grade și cer de la variabil la mai mult senin, așadar caniculă și disconfort termic. Minimele vor fi de la 13-14 la 19-20 grade. În 17 iulie, tot maxime de la 27-29 la 31-34 grade și minime de la 13-14 la 19-20 grade. Canicula va persista până la jumătatea săptămânii, cam 20 iulie, când vor veni și furtuni trecătoare. Către weekend sunt semne de ușoară răcorire, dar va fi tot cald, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (10-24 iulie)! De-a lungul intervalului de referință se vor înregistra fluctuații termice. Astfel, în 12 și 13 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a de la 22-24 la 27-29 de grade, va crește până în 14 iulie spre valori de la 25 la 27-29 la 31 de grade, iar va crește, în 17 și 18 iulie, până la medii de 34 de grade, după care până la sfârșitul perioadei acestea vor coborî la o medie de la 22-24 la 27-29 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 13-14 și 19-20 grade, cu cele mai ridicate valori în nopțile de 13,14, 18 și 19 iulie. Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în jurul datei de 14 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice, local mai intense și implicit cantități mai însemnate de apă, arată modelele meteo actuale existente în prezent.

Menționăm că aceste informații se bazează strict pe modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ! Tocmai de aceea se emit acele atenționări de tip nowcasting pentru fenomene meteo imediate.

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (17-24 iulie). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, nord-estice și centrale, dar și deficitar în cele sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (24-31 iulie). Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, sudvestice și local în cele centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Săptămâna 3 (31 iulie-7 august). Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (7-14 august). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu