Share
Șansă nouă la viață: Inima unei fetițe din Maramureș, salvată de echipa specialiștilor sibieni. Vezi povestea micuței sighetence Raisa, născută prematur (FOTO)

Șansă nouă la viață: Inima unei fetițe din Maramureș, salvată de echipa specialiștilor sibieni. Vezi povestea micuței sighetence Raisa, născută prematur (FOTO)

O poveste realmente emoționantă are ca protagonistă o familie originară din județul Maramureș. Raisa, o fetiță din Sighetu Marmației, a primit o nouă șansă la viață grație echipei inimii din Sibiu.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Fundației Polisano din municipiul Sibiu. Aceștia au reușit să salveze atât viața Raisei cât și a unui băiat din județul Brașov, Matei. Iată cum s-a întâmplat totul!

„Oare cum te simţi ca mamă, când îţi iei de mânuţă puiul sănătos şi ieşi din spital, să te întorci acasă? Uşurare, recunoştinţă cât cuprinde, planuri de viitor, acestea se amestecă în mintea mamelor Raisei şi lui Matei, în ziua externării.

Raisei, 3 luni şi jumătate, din Sighet (Maramureş), îi fusese descoperit un suflu la inimă la 2 zile de la naştere, prematură fiind. Mama ei observase că Raisa respira greu, că transpira excesiv şi că obosea repede. Acum o lună, la Spitalul de Pediatrie din Cluj, i s-a pus diagnosticul de persistenţă de canal arterial şi defect septal atrial, şi a fost sfătuită să îşi găsească un chirurg.

Matei, 4 ani, din Şinca Veche (Braşov), a primit diagnosticul de defect septal atrial în urma unei consultaţii de rutină pentru o viroză, când i-a fost identificat un suflu la inimă şi a fost îndrumat către dr. Cotarla Viorela, cardiolog pediatru la Sibiu. În afară de rezistenţă scăzută la efort, Matei nu prezentase alte simptome.

Salvarea lor a venit de la echipa inimii din Sibiu coordonată de dr. Anca Mandache, dar şi de la donatorii noştri care ne-au ajutat să susţinem financiar intervenţiile.

Ne bucurăm nespus că am reuşit împreună să le redăm sănătatea şi că am readus zâmbetul şi optimismul în familiile lor!”, arată reprezentanții Fundației Polisano din Sibiu într-un anunț pe rețelele de socializare.

C.Ț.

Foto – Cătălin Craioveanu / Fundația Polisano


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu