Share
Salvează acum o viață: Și în Maramureș se organizează săptămâna viitoare o acțiune importantă de donare de sânge; detaliile activității!

Salvează acum o viață: Și în Maramureș se organizează săptămâna viitoare o acțiune importantă de donare de sânge; detaliile activității!

Salvează acum o viață: Și în Maramureș se organizează săptămâna viitoare o acțiune importantă de donare de sânge; detaliile activității!

Fii erou, fă un cadou! În această iarnă, sunt invitați toți eroii să facă cel mai frumos cadou: să doneze sânge pentru pacienții ce necesită transfuzii sanguine!

În acest sens, echipa „Donează sânge, fii erou!” organizează o campanie națională de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din țară. Vă așteaptăm între 12 și 16 decembrie la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș , str. George Coșbuc, nr.20C, de luni până vineri, între orele 07:30 și 13:00
Avem multe surprize pentru donatori! Pentru a facilita procesul de donare, vă recomandăm să vă programați prin aplicațiile BlooDoChallenge sau Donorium.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:
-vârsta: 18-60 ani;
-greutate: femei – peste 50 kg; bărbați – peste 55 kg;
-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);
-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
-să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);
-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării.
Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul nostru, www.doneazasangefiierou.ro.

„Donează sânge, fii erou! este un proiect al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Ne vedem la Centrul de Transfuzie!
Echipa Donează sânge, fii erou! – OSM Cluj, în parteneriat cu elevii școlii Postliceale Henri Coandă Baia Mare. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow!”, acum arată organizatorii activității.

C.Ț.

Foto – Arhiva CTS


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu