Nu ai asigurare? Poți beneficia totuși de tratament gratuit - 18 minute în urmă
Modificări în impozitarea pensiilor speciale: Ce trebuie să știi? - 24 minute în urmă
Drapelul României în mijlocul protestelor din Belgrad: „Ne-am inspirat de la voi!” - 30 minute în urmă
Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației, campion municipal la fotbal U16 - 38 minute în urmă
Piesa de teatru „Amintiri din copilărie” va avea loc luna aceasta - 43 minute în urmă
Nicolae Titulescu: Arhitectul diplomației românești și promotor al păcii internaționale - 52 minute în urmă
Maramureșul, sărbătorit pe scena Sălii Lascăr Pană: Spectacol aniversar de excepție - 12 ore în urmă
Evenimentul „Calea spre vindecare – Identifică și Depășește Blocajele din Viața Ta” va avea loc în Baia Mare - 17 ore în urmă
Diana Șoșoacă, candidatură respinsă: între contestare și spectacol politic - 19 ore în urmă
Ziua Creioanelor Colorate a fost sărbătorită la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” - 19 ore în urmă
S-a stins din viață Delia Budeanu, îndrăgita crainică a Televiziunii Române
De astăzi vorbim despre Delia Budeanu la timpul trecut. Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din istoria Televiziunii Române de dinainte de ’90, a murit la vârsta de 75 de ani. A debutat la TVR în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. Între anii 2008 și 2012, a realizat emisiuni culturale la Antena 2. A fost un simbol de frumusețe și eleganță în peisajul media românesc.
Decenii la rând, a fost prezența solară de pe micile ecrane, fiind arhicunoscută pentru zâmbetul cu care își întâmpina telespectatorii la știrile postului național de televiziune .În anul 2008, a publicat volumul Live, la Editura Vremea iar în vara acestui an, un alt volum „Jurnal., Rațiune și sensibilitate” în care a povestit despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră. A sprijinit numeroase proiecte culturale și artistice și a organizat evenimente de amploare care au promovat artiști talentați. Unul dintre cele mai notabile proiecte în acest sens este „Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului”, care a devenit un eveniment de marcă în agenda culturală a României. A înființat „Fundația Culturală Europa”, care susține artiștii și proiectele culturale de calitate.
Trupul său va fi depus, duminică, ora 16.30, la Mănăstirea Cașin din București, iar înmormântarea va avea loc, luni, la Mănăstirea Ghighiu, potrivit Radio România.
Lăcrimioara ZOTA