Share
S-a prăznuit hramul Bisericii „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din incinta Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (GALERIE FOTO)

S-a prăznuit hramul Bisericii „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare” din incinta Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (GALERIE FOTO)

2 iulie – zi de sărbătoare pentru poliţiştii de frontieră maramureșeni. Hramul Bisericii „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, din incinta Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației, a fost celebrat cu smerenie și credință, respectând rigorile acestei perioade.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoți. Răspunsurile au fost dată de Grupul psalitic „Theologos”.

„Prin Ștefan cel Mare şi Sfânt ne-am plasat la o răscruce a istoriei, de care vom fi mereu mândri și la care ne întoarcem pentru a lua lumină, încurajare şi putere.

Evlavia credincioșilor prezenți la acest eveniment s-a manifestat mereu prin slujbele solemne care au avut loc în fiecare an de hramul bisericii, ori cu alte ocazii în acest lăcaș de cult. Însă de această dată, întreaga slujbă s-a desfășurat cu respectarea normelor de distanțare socială și a rigorilor impuse de perioada pe care o traversăm”, precizează reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

La eveniment au luat parte, alături de conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului, precum şi populaţia din zonă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu