Share
S-a egalat marele record: În județul Maramureș s-au înregistrat oficial fix 750 cazuri, în doar câteva ore și e a doua zi deja! Baia Mare a sărit de 10 la mie!

S-a egalat marele record: În județul Maramureș s-au înregistrat oficial fix 750 cazuri, în doar câteva ore și e a doua zi deja! Baia Mare a sărit de 10 la mie!

S-a egalat marele record: În județul Maramureș s-au înregistrat oficial fix 750 cazuri, în doar câteva ore și e a doua zi deja! Baia Mare a sărit de 10 la mie!

Oricât ar contesta cei care nu au capacitatea de a înțelege pericolul generat de pandemia de COVID-19, se constată o creștere evidentă și periculoasă a numărului de cazuri.

Azi, 21 ianuarie, s-au înregistrat 19.649 noi cazuri în România, ceea ce reprezentă, de fapt, noul record al pandemiei în țara noastră, din toate cele cinci valuri care au lovit țara noastră, fiind depășit și numărul de ieri. Din acest total, 750 cazuri s-au înregistrat în Maramureș, ceea ce reprezintă, de fapt, și noul record al pandemiei în județul nostru. Ieri au fost 751, dar este absurd să nu îl numim, de fapt, ca pe un record egalat. Zilele trecute numărul a tot crescut, de la peste 300, la peste 500, iar acum peste 700, chiar peste 750.

Astăzi, Maramureșul se află pe locul 7 în țară la numărul noi de cazuri, cu 750,  după București (2.531), Timiș (1.427), Cluj (1.375), Brașov (1.038), Constanța (999), Bihor (772). Avem în 21 ianuarie 1 UAT cu incidența mai mare de 16 sau egal, 1 UAT cu incidența mai mare de 13 sau egal, 2 UAT-uri cu incidența mai mare de 12 sau egal, 4 UAT-uri cu incidența mai mare de 11 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 10 sau egal, 3 UAT-uri cu incidență mai mare de 9 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 8 sau egal, 6 UAT-uri cu incidența mai mare de 7 sau egal, 3 UAT-uri cu incidența mai mare de 6 sau egală, 4 UAT-uri cu incidența mai mare de 5 sau egală, 14 UAT-uri cu incidența mai mare de 4 sau egal, 12 UAT-uri cu incidența mai mare de 3 sau egal. Total 56 UAT-uri peste 3, restul sunt sub 3. Gradul de ocupare al paturilor este de 17%.

La Centrul Județean de Coordonare și Conducere sunt centralizate următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:
🔹37117 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹750 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹4443 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹134 pacienți internați în spital;
🔹8 pacienți internați la ATI, cinci pacienți sunt intubați;
🔹11850 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹1569 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹106276 teste efectuate până în prezent;
🔹3454 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1620 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.

În perioada următoare vor fi intensificate activitățile de control în sistem integrat la nivelul unităților administrativ-teritoriale, arată autoritățile din Maramureș. Vaccinarea și respectarea măsurilor stabilite de către specialiști în sănătate publică constituie căi principale pentru a limita efectele pandemiei.

Pentru a preveni și limita efectele pandemiei se solicită cetățenilor:
‼️să evite zonele aglomerate;
‼️să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, astfel încât să acopere gura și nasul;
‼️să își dezinfecteze frecvent mâinile;
‼️să păstreze distanța fizică de protecție sanitară;
‼️să evite atingerea unor suprafețe care sunt utilizate și de către alte persoane;
‼️să evite, cu prioritate, deplasarea persoanelor în vârstă și a celor cu imunitate scăzută sau boli asociate în zone aglomerate;
‼️să țină cont de recomandările și sfaturile medicilor.

C.Ț.

Citește și

Răsturnăm record după record: Capitala județului Maramureș e aproape de pragul psihologic 9 cazuri la mie! Cu 751 noi cazuri pe locul cinci în țară suntem noi!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu