Mersul în Tez, de Paști. Obiceiul este rezervat copiilor - 1 oră în urmă
„Focurile de Paște” de la Groși - 6 ore în urmă
Sărbători binecuvântate. Mesajul președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan - 7 ore în urmă
„Osima” – proză de Marian Ilea, partea a VII-a - 7 ore în urmă
Sărbători Pascale: Mesajul administratorului public al județului, Gabriel Bogdan Ștețco - 7 ore în urmă
Emisiunea ROventura, din nou în Maramureș. Pregătirile de Paște sunt în toi - 8 ore în urmă
Un nou drept pentru pacienții asigurați în sistemul de sănătate - 8 ore în urmă
Noua lege a salarizării va rotunji retribuțiile românilor - 9 ore în urmă
„Paști în Maramureș”la Sighetu Marmației - 10 ore în urmă
Polițiștii șomcuteni, gest de suflet în Vinerea Mare - 10 ore în urmă
Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care 98% din hameiul folosit este de import
Rusia ar putea să rămână fără bere la vară, în condițiile în care ar putea să apară dificultăți în aprovizionarea cu un ingredient cheie, arată digi24.ro.
Hameiul este un ingredient aromatizant esențial, iar producătorii de bere ruși importă 98% din cele șapte mii – șapte mii cinci sute de tone pe care le folosesc în fiecare an, în principal din Germania, Cehia și Statele Unite.
Majoritatea firmelor deținute de ruși au hamei doar pentru câteva luni, dar vor avea probleme serioase în timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă, arată reprezentanții Uniunii Berarilor din Rusia. În plus, producătorii locali se vor confrunta cu o cerere mai mare, deoarece giganții europeni Carlsberg și Heineken au anunțat că ies de pe piața rusă.
În aceste condiții, producătorii de bere ruși au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să găsească modalități de a înlocui hameiul importat, arată ziarul Kommersant, preluat de Reuters. În plus, berarii au cerut guvernului să sprijine înființarea de culturi locale, deși procesul va dura probabil câțiva ani. Asociația Producătorilor de Hamei din Rusia estimează că ar avea nevoie de subvenții de stat de peste 6,5 milioane de dolari pe an, timp de 3-5 ani, pentru a crește producția la o mie de tone până în 2030, mai arată sursa citată în acest articol.