Share
„România şi UNESCO, arc peste timp”: Concurs de benzi desenate pentru liceenii talentați

„România şi UNESCO, arc peste timp”: Concurs de benzi desenate pentru liceenii talentați

Comisia Națională a României (CNR) pentru Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită toți liceenii români – care se află în România sau în afara țării – să participe la Concursul de benzi desenate România la 100 de ani de la aderarea la UNESCO, organizat în cadrul programului aniversar „România şi UNESCO, arc peste timp”.

Liceeni sunt provocați să își dea frâu liber creativității în povești desenate și să își imagineze cum va fi România peste 35 de ani, cu ocazia celor 100 de ani de la aderarea țării noastre la UNESCO.

Obiectivele concursului vizează: conștientizarea tinerilor cu privire la rolul, principiile și valorile UNESCO, precum și la importanța implicării în definirea și punerea în aplicare a propriei viziuni privind viitorul omenirii; promovarea tinerilor talentați la desen, a celor creativi și prospectivi prin lucrări de benzi desenate; promovarea și mediatizarea rezultatelor la nivel național și internațional.

Concursul a fost lansat în data de 27 iulie 2021, marcând data aderării țării noastre la UNESCO, iar data limită pentru transmiterea lucrărilor este 10 septembrie 2021.

În urma jurizării planșelor de benzi desenate vor fi selectați 15 elevi din România și 15 elevi români din liceele din diaspora. Lucrările câștigătoare vor fi panotate într-o expoziție publică și vor fi ilustrate într-un album ce se va promova și mediatiza, atât în plan național, cât și internațional.

De asemenea, câștigătorii desemnați pe 15 septembrie 2021, vor fi invitați să participe sâmbătă, 25 septembrie 2021, între orele 10:00 – 12:00 (EEST), la un atelier online susținut de autorul și profesorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu.

Regulamentul concursului, respectiv specificațiile tehnice poate fi consultate aici , iar pentru o imagine de ansamblu a procesului creativ, graficianul Mihai I. Grăjdeanu a pus la dispoziție o banda desenată.

Liceeni din Maramureș sunt invitați să participe, mai ales că județul are opt biserici, capodopere ale arhitecturii de lemn, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1999.

Lasă un comentariu