Share
Reușită extraordinară: Tânăra maramureșeancă Raluka Matei, campioană pentru prima dată la doar 9 ani a unui turneu oficial al Federației Române de Tenis (FOTO)

Reușită extraordinară: Tânăra maramureșeancă Raluka Matei, campioană pentru prima dată la doar 9 ani a unui turneu oficial al Federației Române de Tenis (FOTO)

Reușită extraordinară! Tânăra maramureșeancă Raluka Matei, campioană pentru prima dată la doar 9 ani a unui turneu oficial al Federației Române de Tenis! Felicitări elevei, pentru a sa performanță!

Tenisul din țara noastră are clar viitor! Avem parte în continuare de tinere talente care pot să ducă mai departe performanțele înregistrate de sportive precum Simona Halep și generația sa. Pentru acest lucru este nevoie de constanță, însă primul pas este clar acum făcut.

Astăzi vorbim despre Raluka Matei, în vârstă de 9 ani, din Tăuții Măgherăuș, dar elevă a Școlii Gimnaziale ”Dr. Victor Babeș” din Baia Mare, la secția germană. Ea activează în prezent la clubul ACS Orizont Baia Mare. A început să joace sportul alb în urmă cu aproximativ trei ani, iar acum vin primele rezultate notabile.

Raluka a participat vara aceasta la mai multe turnee de tenis din țară. Sportiva antrenată de echipa alcătuită din antrenorul Marius Babiciu și preparatorul fizic Adorian Moldovan și-a îmbunătățit rezultatele de la competiție la competiție. Mai întâi, în luna iulie, a obținut locul 4 la BT Tenis Cup în Cluj-Napoca, după care a obținut locul 2 la Turneul Marc Tenis, de asemenea din Cluj-Napoca, aceasta fiind prima medalie la un turneu oficial al Federației Române de Tenis (FRT). Luna august a adus rezultate și mai bune. Tânăra sportivă s-a clasat pe locul 3 la Cupa Pizza Vera din Bistrița Năsăud, pentru ca apoi să se claseze pe locul 2 la Cupa Match Point din Satu Mare.

A urmat în weekendul trecut Memorialul ”Ioan Cioran” din Zalău, una dintre competițiile de tradiție din regiunea și din țara noastră. Aici Raluka Matei a reușit să obțină medalia de aur, devenind campioană pentru prima dată la un turneu oficial al FRT. Însă trebuie notat că și locurile 3 și 5 la categoria aceasta de vârstă au fost ocupate tot de sportive ale clubului băimărean.

Însă trebuie să notăm toate rezultatele frumoase obținute la turneele de tenis ale FRT ale clubului băimărean, atât la Cupa „Memorial Ioan Cioran” din Zalău cât și la Cupa „Rotary” din Alba Iulia!

Iată-le!
Raluka Matei (9 ani) – Locul I , U10 ani F, primul loc la un turneu FRT;
Ștefan Giurgiu (10 ani) – Locul II , U 10 ani B;
Ștefania Chiorean (11 ani) – Lucul III, U 12 ani F;
Șerban Rus-Apan (12 ani) – Locul II, U 16 ani B, prima finală la aceasta categorie
Ana Podină (10 ani)- locul III, U 10 ani F;
Claudia Mare (10 ani) – locul III, U 12 ani F, primul podium la această categorie.
Felicitari tuturor sportivilor pentru munca depusă precum și părinților care le asigură sprijinul necondiționat!, arată oficialii clubului băimărean.

C.Ț.

Lasă un comentariu