Share
Repetiții intense ale Fanfarei Municipale pentru 1 Decembrie

Repetiții intense ale Fanfarei Municipale pentru 1 Decembrie

În aceste zile , Fanfara Municipală Baia Mare e in febra repetițiilor pentru Ziua Națională a României. Și ce ne-am face fără muzica militară? Indispensabilă la manifestările naționale și culturale, este îndrăgită și spectaculoasă, având un impact emoțional, în tonuri și armonii inconfundabile.

Dirijorul Fanfarei Municipale Baia Mare, Florian Mătăsaru ne-a dat toate detaliile referitoare la desfășurarea programului din aceste zile:

„Fanfara Municipală se pregătește asiduu pentru Ziua Națională a tuturor românilor. Mâine, la ora 16:00 va avea loc repetiția generală cu militarii și tehnica militară, pe bd. Unirii, lângă Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”.

Vineri, 1 Decembrie, începând cu orele 11:00, se va desfășura Parada Militară dedicată Zilei Unirii, o paradă cu trupe și tehnică de luptă, din Garnizoana Baia Mare, unde va fi prezentă și Fanfara Municipală, fiind o onoare și o mândrie pentru noi. Vor defila trupele terestre ale sistemului de apărare, care aparțin de Garnizoana orașului precum și tehnica de luptă a acesteia.

Festivitatea de vineri, 1 Decembrie, va debuta cu primirea Prefectului și a Comandantului Garnizoanei Baia Mare, după care se va intona Imnul National al României”.

Pe parcursul defilarii, instrumentele Fanfarei Municipale vor răsuna în acorduri de:
„Salutați Oastea Română”
„Treceți batalioane române Carpații ”
„Drum bun”
„Zarandul”
„Ostașii României”
„În numele Guvernului”
„Pui de lei”

La finalul ceremoniei, după prezentarea onorului, Fanfara Municipală se va întoarce în mijlocul participanților, intonând împreună cu aceștia „Hora Unirii” și ” La mulți ani”.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu