Share
Slujba Paraclisului Maicii Domnului în Parohia Șomcuta Mare (FOTO)

Slujba Paraclisului Maicii Domnului în Parohia Șomcuta Mare (FOTO)

Luni, 2 august, de la ora 18:00, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Slujba Paraclisului Maicii Domnului la biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Șomcuta Mare, Protopopiatul Chioar.

Din soborul părinților slujitori au făcut parte Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii Rohia, Pr. Ciprian Coza, secretarul protopopiatului Chioar și paroh în Buciumi, Pr. Ioan Ilie Bucșa și Pr. Mircea Câmpean – slujitori la acest lăcaș de închinare, Pr. Vlad Achim Claudiu, paroh în Săsar II, Pr. Ionuț Lupșe, paroh în Fericea, Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic și Arhid. Lucian Burnar, secretar eparhial.
Întru întâmpinarea Preasfinției Sale a fost prezent domnul Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

Răspunsurile la Slujba Paraclisului au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu.

„Suntem în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, perioadă liturgică rânduită de Sfinții Părinți pentru a ne înfrâna de la cele lumești, de a înălța rugăciuni și cântări închinate Fecioarei Maria, care este supranumită Împărăteasa cerului și a pământului, fiind mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de asemănare decât serafimii. Cerem iertare de păcate și să le abandonăm, să ne îndreptăm, să fim mai buni, mai curați, luminoși și integri”, a precizat Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

„Noi, credincioșii, cerem ajutorul Maicii Domnului, să înțelegem vremurile și timpurile pe care le trăim; noi suntem cei mai răspunzători de cele ce se întâmplă în lume. Singuri, nu putem, decât dacă suntem ajutați de rugăciunile și mijlocirile Maicii Domnului, în primul rând, apoi prin pildele și rugăciunile sfinților, a prietenilor lui Dumnezeu. Slujba Paraclisului cuprinde cereri și mijlociei pentru toate nevoile și neputințele noastre”, a explicat tuturor celor prezenți, Întâistătătorul Eparhiei noastre.

La final, Preasfințitul Părinte Iustin, a înmânat monahiei Paisia, Decizia Eparhială pentru înființarea noului schit cu hramul „Buna Vestire” Șomcuta Mare, precum și Decizia de Administrare cu atribuțiile cuvenite.
În semn de mulțumire și recunoștință pentru prezența în mijlocul credincioșilor părintele paroh a dăruit Preasfinției Sale un coș cu flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu