Share
Sfântul Proroc Elisei este pomenit în calendarul creştin ortodox, în ziua de 14 iunie

Sfântul Proroc Elisei este pomenit în calendarul creştin ortodox, în ziua de 14 iunie

Sfântul Proroc Elisei a fost un exemplu remarcabil de credință, ascultare și putere divină. Născut într-o familie de agricultori, viața lui Elisei s-a schimbat când a fost chemat de profetul Ilie, la porunca lui Dumnezeu, pentru a-i urma misiunea. De la o vârstă fragedă, Elisei a demonstrat un dar extraordinar pentru minuni. Chiar și la naștere, un eveniment miraculos a avut loc: o junincă de aur venerată de israeliți a murit, mugind puternic, un semn divin ce prevestea sosirea unui profet mare. Elisei a acceptat această chemare, părăsindu-și casa și familia pentru a-l însoți pe Ilie. A rămas alături de învățătorul său până la înălțarea la cer a acestuia, primind mantia lui Ilie și, odată cu ea, moștenirea profetică.

De-a lungul vieții sale, Elisei a realizat numeroase minuni uimitoare, demonstrând puterea lui Dumnezeu. A despărțit apele Iordanului, a îndulcit apele amare de la Ierihon, a umplut cu apă șanțurile de apărare săpate în timpul războiului cu moabiții, a înmulțit untdelemnul văduvei sărace, l-a înviat pe fiul sunamitei, a hrănit o sută de oameni cu doar douăzeci de pâini mici, l-a vindecat de lepră pe Neeman, a orbit o armată siriană.

Moștenirea lui Elisei a dăinuit dincolo de viața sa pământească. El este venerat ca un sfânt, atât în creștinism, cât și în islam, fiind un exemplu de credință fermă, curaj și compasiune.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu