Share
Se împlinesc 27 de ani de slujire arhierească a Preasfințitului Părinte Iustin; Ierarhii vor sluji duminică la Rohia cu acest prilej (FOTO)

Se împlinesc 27 de ani de slujire arhierească a Preasfințitului Părinte Iustin; Ierarhii vor sluji duminică la Rohia cu acest prilej (FOTO)

Duminică, 18 aprilie (a V-a din Postul Sfintelor Paști, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca), Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, vor sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia.

În această duminică se împlinesc 27 de ani de slujire arhierească a Preasfințitului Părinte Episcop Iustin.

Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

De la ora 8.30 va începe slujba Utreniei, la ora 9.30 se a face primirea ierahilor, iar la ora 9.45 se va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, se anunță pe pagina Mănăstirii Rohia.

În duminica a V-a din Postul Mare, din 17 aprilie 1994, a fost hirotonit întru arhiereu de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Dr. Antonie Plămădeală, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Bartolomeu Anania, Preasfinţitul Justinian Chira, Preasfinţitul Andrei Andreicuţ, Preasfinţitul Calinic Argatu, Preasfinţitul Ioan Mihălţan şi Preasfinţitul Emilian Birdaş.

Preasfințitul Părinte Iustin este în slujba lui Dumnezeu și a Bisericii de peste 37 de ani, dintre care, 10 ani ca preot și 27 de ani ca arhiereu, iar aproximativ 22 de ani a fost alături de Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, ca ucenic. Din anul 2017 a fost ales în demnitatea de Episcop al Maramureșului și Sătmarului.

În toți acești ani, Preasfințitul Părinte Iustin a stat drept și neclintit în toate, apărând „Corabia” – Biserica lui Hristos care este „stâlp și temelie adevărului” – întocmai cum a stat în ziua hirotoniei, drept, lângă Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, lucru care se poate observa și din fotografii.

Amintim faptul că, prin nenumăratele mărturii, amintirile sau evocările pe care Preasfințitul Părinte Iustin le-a rostit în diferite contexte cu privire la alegerea în demnitatea de arhiereu, ne rămân întipărite aceste cuvinte profunde, pline de înțelepciune, dragoste și recunoștință: „ceea ce trăim astăzi este rodirea răbdării, bunătății, rugăciunilor, jertfelniciei, înțelepciunii, măsurii și blândeții Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian. În ceasurile grele venea la Rohia și noi eram copiii de suflet cu care se mângâia și se liniștea. Lucrarea noastră a fost realizată în simfonie. Între noi a patronat duhul Rohiei, deși era o diferență între noi de 40 de ani. Niciodată nu m-a coborât în fața colaboratorilor Înaltpreasfinției Sale, niciodată nu m-a oprit de la inițiativele mele, care erau spre bunul mers al Eparhiei”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu