Share
Sărbătoare importantă în calendarul ortodox, pe 10 martie

Sărbătoare importantă în calendarul ortodox, pe 10 martie

Duminică, 10 martie 2024, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, împreună cu ceilalți care au suferit pe vremea împăraților romani Deciu și Valerian.

Mama Sfântului Mucenic Codrat, Rufina, era o femeie cu mare frică de Dumnezeu, iar în perioada în care au început persecuțiile creștinilor, aceasta a fost nevoită să fugă în munți.

După o mare bucată de drum pe care a parcurs-o, Rufina nu s-a mai putut deplasa și a decis să se ascundă, iar după câteva zile, aceasta l-a adus pe lume pe Codrat.

La câteva zile după ce a născut, Rufina s-a stins din viață, iar Sfântul Codrat a rămas orfan, însă Dumnezeu a avut grijă de el și a fost găsit de oameni credincioși care l-au crescut. Mai târziu a devenit doctor și a vindecat mulți oameni prin cuvântul lui Dumnezeu.

Sfântul Codrat a preferat să petreacă mare parte din timpul liber în pustietate, unde s-a dedicat rugăciunii iar acesta a reușit și să împartă învățăturile sale, ucenicilor săi, printre care

și Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel, Crescent și mulți alții. Împăratul Deciu a decis să vină la Corint, să îi tortureze și să îi ucidă pe creștini. Sfântul Codrat a fost unul dintre cei mai în vârstă, iar acesta a apărat, în numele tuturor, credința față de Dumnezeu.

Rugăciunea tămăduitoare pe care este bine să o rostești pe 10 martie!

Sosit-a sfântul și minunatul praznic al sfinților mucenici, care s-au nevoit cu sfințenie, luminând pe toți cu raza Duhului.Deci adunându-ne, iubitorilor de praznic, după datorie să-i fericim pe dânșii.
Din noroiul patimilor, din furtuna gândurilor, de săgețile vicleanului și de orice pornire potrivnică izbăviți, sfinților mucenici, sufletele celor ce laudă nașterea voastră.
Rănile voastre cele mucenicești împrăștie mireasmă plină de har și sângele lor varsă izvoare prin Dumnezeiescul Duh și vindecă patimile sufletești și trupești; pe care, cu vrednicie, să le lăudăm. Amin!

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu