Share
Popas duhovnicesc la Mănăstirea Rohia: Ierarhii s-au rugat și au aprins lumânări la mormintele înaintașilor (FOTO)

Popas duhovnicesc la Mănăstirea Rohia: Ierarhii s-au rugat și au aprins lumânări la mormintele înaintașilor (FOTO)

Este binecunoscut faptul că de fiecare dată când Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, poposește la Mănăstirea din Muntele cel Sfânt al Rohiei rostește rugăciuni, aprinde lumânări și se reculege la mormintele înaintașilor, cei care au fost părinți trupești și părinți duhovnicești.

Sâmbătă după-amiază, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfinițitul Părinte Timotei Sătmăreanul, s-a recules și a aprins lumânări la mormintele Înaltpreasfințiului Părinte Arhiepiscop Justinian, arhimandritului Serafim Man, monahului Nicolae Steinhardt (Delarohia), precum și la mormântul mamei după trup – monahia Maria Magdalena Hodea.

Cei doi ierarhi s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care se află spre închinare la demisolul paraclisului lăcașului de închinare.

Au fost însoțiți de Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia, Arhim. Dr. Casian Filip, consilier social-filantropic și misionar și eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, Arhid. Teodosie Bud, consilier economic și Arhim. Ghelasie Maxim, iconomul mănăstirii și consilier silvic în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Vizita celor doi ierarhi este prilejuită de faptul că duminică vor săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea Rohia, unde vor fi înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu