Share
Părintele Constantin Necula a conferențiat la Sighetu Marmației (FOTO)

Părintele Constantin Necula a conferențiat la Sighetu Marmației (FOTO)

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, joi, 26 august, de la ora 18:00, la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Sighetu Marmației – Sighet VII, a avut loc conferința cu tema „Martiriu și mărturisire contemporană – întrebări și răspunsuri”, susținută de Pr. Conf. Univ. Dr. Habil. Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Evenimentul a fost precedat de săvârșirea Slujbei Vecerniei în sobor de preoți, avându-l în mijloc pe părintele Constantin Necula, amintind pe Pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, Pr. Cosmin Petrovai și Pr. Vasile Dunca, slujitori la acest sfânt altar, Pr. Vasile Petrovai și Pr. Vancea Gavriș.

Între cei prezenți la conferință s-a aflat viceprimarul municipiului, alături de alți consilieri locali, Andrei Victor Dochia, jurnalist și producător al emisiunii „Universul Credinței” și realizează împreună cu Pr. Constantin Necula (cea mai puternică și mai iubită voce a Bisericii în acest moment) rubrica „Bucuria Credinței”, dar și persoane iubitoare de biserică, de cultură și de frumos.

Răspunsurile la strană au fost date de membrii Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului dirijat de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu, care au înfrumusețat prin cântare bizantină slujirea liturgică la ceas de seară.

În cadrul conferinței a fost lansată cartea cu titlul „Înnoire prin izvoare”, apărută în acest an la editura „Agnos” din Sibiu (coordonată de Romeo Petrașciuc), al cărei autor este părintele Vasile Dunca, fiind prefață de părintele Constantin Necula.

Spațiul bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” a devenit unul neîncăpător pentru un astfel de eveniment emblematic pentru Municipiul Sighetul Marmației, iar mulți dintre credincioși au stat în picioare sau în exteriorul lăcașului de închinare pentru a-l asculta și a-și pune întrebări părintelui Constantin, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe sau dezbateri televizate atât la posturi naționale, cât și internaționale.

Părinții slujitori ai parohiei au dăruit Pr. Constantin Necula un pieptar și o traistă tradițională, știind faptul că părintele are origini în Maramureș.

A fost o seară deosebită, un eveniment duhovnicesc și cultural de excepție, în special pentru sigheteni și din împrejurimi, care s-au „înfruptat” din cuvintele de folos ale părintelui Constantin Necula, unde tema martiriului și a mărturisirii este una de actualitate atât în ceea ce îi privește pe clerici, cât și pe credincioșii care Îl mărturisesc pe Dumnezeu în contemporaneitate și care Îl vor mărturisi până la sfârșitul veacului, informează Arhid. Adrian Dobreanu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu