Share
Ierarhii au făcut o vizită pe șantierul Schitului „Schimbarea la Față” din Baia Mare (FOTO)

Ierarhii au făcut o vizită pe șantierul Schitului „Schimbarea la Față” din Baia Mare (FOTO)

Joi după-amiază, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, au efectuat o vizită de lucru participând la comandamentul tehnic al șantierului de la Schitul cu hramul „Schimbarea la Față” din Baia Mare (cei care doresc să ajungă acolo pot merge pe jos, pe strada Sănătăţii, sau cu maşina, pe strada Viilor).

Alături de cei doi ierarhi amintim prezența Arhim. Dr. Casian Filip, consilier social-filantropic și misionar și ecelesiarul Catedralei Episcopale din Baia Mare, Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, Arhid. Dr. Nifon Motogna, administratorul Catedralei Episcopale, arhitect Dorel Cordoş, prof. dr. ing. Gelu Zaharia, monahia Tatiana Eugenia Tomos, stareța lăcașului monahal și Pr. Alin Sebastian Groșan, slujitor pe seama acestui schit.

Amintim că în anul 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica Schitului „Schimbarea la Faţă a Domnului”, din Baia Mare.

Ansamblul monahal va mai cuprinde un Altar de vară, un centru cultural-spiritual, un turn clopotniţă, un corp pentru chilii, fântână şi locuri de parcare. Schitul este primul aşezământ monahal ortodox din municipiul Baia Mare, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu