Share
6 august – Praznicul Schimbării la Față a Domnului; care este programul ierarhilor Maramureșului și Sătmarului

6 august – Praznicul Schimbării la Față a Domnului; care este programul ierarhilor Maramureșului și Sătmarului

Schimbarea la Fata a Domnului este praznuita pe 6 august. Aceasta sarbatoare aminteste de minunea petrecuta pe muntele Tabor, unde Hristos isi descopera dumnezeirea Sa prin natura umana pe care a asumat-o, potrivit crestinortodox.ro.

Evanghelistul Matei spune: „Si a stralucit fata Lui ca soarele, iar vesmintele Lui s-au facut albe ca lumina” (Matei 17, 2), in vreme ce evanghelistul Marcu spune ca vesmintele Lui s-au facut albe ca zapada (Marcu 9,3).

Faptul ca Evanghelistul Matei spune despre chipul lui Hristos ca era „ca soarele”, iar Luca, vorbind despre vesmintele Sale, mentioneaza ca „erau ca zapada”, ne descopera ca firea omeneasca nu a fost absorbita de cea dumnezeiasca in Hristos, caci „zapada” nu a fost topita de „soarele” din El. Amintim ca firea umana si dumnezeiasca din Hristos sunt unite in chip neamestecat, neschimbat, neimpartit si nedespartit in Hristos.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, liturghisește și predică la Mănăstirea Botiza, Protopopiatul Vișeu, cu ocazia hramului.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, se va afla la Schitul „Schimbarea la Față” din Baia Mare, cu ocazia hramului.

Lasă un comentariu