Share
Recunoaștere: Eleva din Tăuții Măgherăuș a cărei pictură va fi imprimată pe un costum de cosmonaut și dirigintele ei, răsplătiți cu diplome de apreciere (FOTO)

Recunoaștere: Eleva din Tăuții Măgherăuș a cărei pictură va fi imprimată pe un costum de cosmonaut și dirigintele ei, răsplătiți cu diplome de apreciere (FOTO)

Alesia Ardelean, eleva din Tăuții Măgherăuș, a cărei pictură va fi imprimată pe costumul unui astronaut după ce a câștigat un important concurs național și dirigintele ei, profesorul de desen Cornel Gavrilă, au fost răsplătiți joi, 3 iunie, de autoritățile locale.

Totul a început de la un concurs organizat de Romanian Science Festival, care, alături de Space for Art Foundation, menit să înscrie țara noastră în Proiectul Beyond. Acest proiect a avut în vedere crearea unui costum spațial imprimat cu desene artistice create de copiii provenind din toate statele lumii.

Tema principală fixată a fost “Planeta Pământ, așa cum ne-o imaginăm în vastul Univers”. În total, 77 de copii care și-au înscris lucrările în concursul „Desenul tău pe costumul unul astronaut”. Vestea bună venită în ziua de Paști a fost aceea că a fost declarată câștigătore a concursului Alesia Ardelean, elevă la Liceul Tehnologic “Traian Vuia” din Tăuții Măgherăuș, județul Maramureș.

Alesia Ardelean are 14 ani și este extrem de pasionată de latura artistică. A urmat cursuri de pictură în vacanțele de vară în cadrul Asociației păstrătoare de tradiții “Clepsidra de cristal” din Tăuții-Măgherăuș. Îndrumătorul tinerei la acest proiect a fost dirigintele ei, Cornel Gavrilă, care este profesor de desen și tot el i-a sugerat să participe și, iată, că a avut un fler deosebit. Lucrarea câștigătoare a Alesiei este realizată în tehnică mixtă, pictură în fundal, iar astronautul este realizat cu tuș și creion. „Încă de mică am fost atrasă de spațiul cosmic. Faptul că desenul meu a câștigat această competiție este un vis devenit realitate. Sunt foarte recunoscătoare pentru aceasta oportunitate și pentru toate aprecierile primite”, a arătat, pentru DirectMM.ro, Alesia Ardelean.

Revenind la ziua de astăzi, reprezentanții administrației locale din Tăuții Măgherăuș au decis să își manifeste aprecierea pentru talentata elevă și dirigintele său. „Felicitări domnișoarei Alesia Ardelean și domnului profesor Cornel Gavrila pentru câștigarea concursului organizat de Space For Art Foundation în colaborare cu Romanian Science Festival. Administrația publică locală și conducerea Liceului Tehnologic Traian Vuia, vă apreciază și vă susține în proiectele viitoare! Mult succes!”, a arătat Dumitru Marinescu.

C.Ț.

Citește și

Exclusiv: Reușită fantastică: Pictura unei eleve din Tăuții Măgherăuș va fi imprimată pe costumul unui astronaut. Lucrarea, apreciată de un oficial NASA (FOTO)

Lasă un comentariu