Share
Record de temperatură în Turcia, atins într-un oraș: 49,1 grade Celsius. Aerul fierbinte a provocat oamenilor dificultăți de respirație

Record de temperatură în Turcia, atins într-un oraș: 49,1 grade Celsius. Aerul fierbinte a provocat oamenilor dificultăți de respirație

Un oraș din sud-estul Turciei a doborât recordul de temperatură al țării. La Cizre s-au înregistrat marți 49,1 grade, potrivit datelor direcției generale de meteorologie, notează digi24.ro.

Este cea mai mare valoare măsurată vreodată în Turcia, iar aerul fierbinte le-a provocat dificultăți de respirație locuitorilor.

Precedentul record fusese înregistrat în același oraș, Cizre, situat la granița cu Siria: 49 de grade, în august 1961. Întreaga țara este afectată de un val de căldură, mai scrie sursa citată anterior.

În ultimele zile, s-au stabilit recorduri istorice nu doar în Turcia, dar și în nordul Japoniei și în Irlanda de Nord. Potrivit meteorologilor, în acest moment sunt cinci cupole de căldură pe glob în emisfera nordică, scrie și prestigioasa publicație The Washington Post.

Ele sunt cauza caniculei și contribuie la incendiile din vestul Americii de Nord și din Siberia. Chiar și în toiul verii este neobișnuit să fie atât de multe și de intense în același timp, se mai arată în presa internațională.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu