Share
Recomandări extrem de utile: În județul Maramureș sfaturi importante pentru toți cei care se aventurează iarna în excursii! Indicațiile Salvamont acum! (VIDEO)

Recomandări extrem de utile: În județul Maramureș sfaturi importante pentru toți cei care se aventurează iarna în excursii! Indicațiile Salvamont acum! (VIDEO)

Recomandări extrem de utile!: În județul Maramureș sfaturi importante pentru toți cei care se aventurează iarna, în excursii! Indicațiile Salvamont în prezent!

Ținând cont de temperaturile scăzute și de stratul proaspăt de zăpadă depus, reprezentanții Salvamont Maramureș vă sfătuiesc să vă informați despre starea vremii înainte de a porni la drum.

„Deplasați-vă doar pe trasee montane marcate și folosiți haine și echipament adecvat sezonului de iarnă! În aceste condiții, pentru o drumeție în siguranță recomandăm purtarea unor bocanci care să vă ofere aderență, să vă protejeze zona gleznelor și să vă ofere confortul termic atât de necesar în aceste condiții. Planificați-vă drumeția astfel încât să aveți o marjă față de timpul normal de parcurgere ținând cont de faptul că perioada de lumină s-a redus considerabil și deplasarea în condiții de vreme rece este mult mai greoaie.

Vă recomandăm să aveți mereu în rucsac următoarele lucruri:
-bete trekking
-colțari
-căciulă, mănuși, un tricou de schimb
-ochelari soare/schi cu factor protectie UV pentru protecția ochilor
-briceag multifuncțional
-hartă + busolă
-o geacă împotriva vântului și un polar
-spray pe bază de piper
-lanternă frontală și baterii de rezervă
– provizii de hrană
-baterie externă pentru telefon
-folie de supraviețuire
-o sticlă de apă și un baton energizant
-termos cu lichide calde
-hidratați-vă constant, exclus băuturi alcoolice si carbogazoase
-aplicația *Apel 112* instalată pe telefon (STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale)
-aplicația *SALVAMONT* instalată pe telefon (Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont). Salvamont Maramureș, oriunde și oricând, mereu prezenți pentru siguranța dumneavoastră în munți!”, arată reprezentanții Salvamont Maramureș. Vezi Video AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu